Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ


 Χριστιανοί μου,
Τα παιδιά , όταν βρεθούν σε ανυπέρβλητα εμπόδια και δυσκολίες σε κάποια στιγμή της ζωής, τον πατέρα και την μάνα τους φωνάζουν και σ' αυτούς καταφεύγουν να τα βοηθήσουν .

Το ίδιο ας κάνουμε και εμείς σήμερα στην αρχή της καινούργιας μας χρονιάς . Τώρα που όλοι μας βρισκόμαστε σε τόσες υλικές και πνευματικές δυσκολίες• Τώρα που αισθανόμαστε ανήμποροι να προχωρήσουμε στη ζωή• Τώρα που αδυνατούμε να προχωρήσουμε μπροστά, κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία μας ας έλθουμε και σύμφωνα με το αγαθό θέλημά Του ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε.
Χριστιανοί μου ,
Ο λόγος του Θεού μας λέγει με σαφήνεια • « Εάν θέλητε να εισακούσητέ μου , τα αγαθά της γης φάγεσθε• εάν δε μη θέλητε, μηδέ εισακούσητέ μου, μάχαιρα υμάς κατέδεται ( = θα σας καταφάει ) » ( Ησαία Α 19 ) .
Γι΄ αυτό και εμείς την Πρωτοχρονιά κάνουμε δοξολογίες • Γι΄ αυτό κόβουμε τις πίττες μας και από την πείρα μας ψάλλουμε και διαβεβαιούμε • « Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν , οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».
Εύχομαι κατά τον καινούργιο χρόνο 2012 η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική χαρά και προκοπή να είναι για όλους σας πραγματικότητα σε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ
iliapress

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ