Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά



Κόλαφος για το πολιτικό σύστημα
Γροθιά στο στομάχι ήσαν οι χθεσινές εικόνες από την διανομή ζαρζαβατικών της θηβαϊκής γης στην Πλατεία Συντάγματος - την ώρα που πληθαίνουν και επαναβεβαιώνονται οι δηλώσεις αυτοκριτικής για την άκριτη και χωρίς διαπραγμάτευση είσοδο στον μηχανισμό στήριξης, που παρουσιάζονται ως... πολιτικά λάθη.

Πρόκειται για μια ορολογία η οποία παραπέμπει στους γνωστούς «Πολέμους της Ειρήνης» περί λαθών και φίλιων πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις επίσης γνωστές μας «παράπλευρες απώλειες» - και ως τέτοια μπορούμε να δούμε και την χθεσινή ουρά νεόπτωχων στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ατέλειωτη ουρά που σχηματίστηκε, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις δημόσιες δηλώσεις υπουργών όπου ομολογούν πως… δεν διάβασαν το Μνημόνιο ή δεν είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν, αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει κατέβει στο τελευταίο σκαλί.

Και πως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά δυσκολίας μπορεί να συζητά ακόμη και την χρεοκοπία της, αποτελεί την φυσική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας και αδιαφορίας.

Και ενώ παίρνουν και δίνουν οι φήμες και οι δηλώσεις γύρω από το PSI, οι διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνονται σήμερα με την επιστροφή στην Αθήνα του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Η ΕΕ επιμένει να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου (την οποία ήδη θεωρεί… ξεπερασμένη), ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ έθεσε ζήτημα συμμετοχής και του δημόσιου τομέα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε χθες έκκληση προς την Ευρώπη να υψώσει «τείχος προστασίας»  γύρω από την Ελλάδα, προκειμένου  να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης.

Την ίδια ώρα, όμως, που κοινή διαπίστωση είναι πως η κρίση είναι γενικευμένη και πως χρειάζεται συνολική αντιμετώπισή της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει να αποκαλεί την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», προκειμένου να δικαιολογήσει αποφάσεις που απλώς ενισχύουν την κρίση και την οδηγούν σε εξάπλωση.

Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ (δηλαδή η Γερμανία) αντιστέκεται στις πιέσεις και επιμένει να μην αποδέχεται «κούρεμα» στα πρότυπα των ιδιωτών πιστωτών, αρνούμενη να υποστεί οποιαδήποτε απώλεια επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της.

Όσο για τις ουρές για τα δωρεάν ζαρζαβατικά, όπως ήταν φυσικό έκαναν τον γύρο του κόσμου – προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγάλων κριτών και τιμωρών μας.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που στάθηκαν στην ουρά τα χρειάζονταν τα ζαρζαβατικά και δεν διανοήθηκαν να τα χαλαλίσουν πετώντας τα σε κάποιους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...