Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο ακόμα μία γυναίκα, από επίθεση του άντρα της!

Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας ολοένα και αυξάνονται στην πόλη - Στελέχη της αστυνομίας, εκτιμούν ότι καθημερινά ένα άτομο μεταφέρεται σε νοσοκομείο...

Μια γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, μετά από επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι της. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, μήνυση δεν κατατέθηκε, ενώ την ίδια στιγμή τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, αυξάνονται διαρκώς στην περιοχή.
Μάλιστα, πρόκειται για αυτά που καταγγέλλονται «τα οποία δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που συμβαίνουν και που μένουν μέσα στους τοίχους των σπιτιών», όπως σημειώνουν στο agriniopress.gr, έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας.
Τα θύματα αυτών των επιθέσεων, που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, προτιμούν να μην μιλούν, για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να διαιωνίζεται και να έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που έχει αυξήσει τις εντάσεις, μέσα στην οικογένεια.
Τουλάχιστον μια με δυο μηνύσεις κατατίθενται για τέτοιες επιθέσεις στην Αστυνομία κάθε εβδομάδα στο Αγρίνιο, ενώ η μεταφορά στο νοσοκομείο ατόμων που έχουν υποστεί επίθεση μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είναι σχεδόν καθημερινή.
Πρόκειται είτε για γυναίκες, που ξυλοκοπούνται από τους συζύγους τους, παιδιά που ξυλοκοπούνται από τον πατέρα τους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που χτυπούν τους γονείς τους.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...