Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΙ Πύργου: Παράπονα των φοιτητών για το θέμα της στέγασης

ΤΕΙ Πύργου: Παράπονα των φοιτητών για το θέμα της στέγασηςΠροβλήματα στο θέμα της στέγασης στην "Αγία Φιλοθέη" αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου. Προβλήματα που όπως λένε αποτελούν
συνέπειες της εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. Οι φοιτητές αναφέρουν τα εξής:
"Πέντε μήνες μετά την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειές του. Μια από αυτές, είναι και η κατάσταση που επικρατεί στη «Στέγη της Αγίας Φιλοθέης». Αφότου πέρασε στην πλήρη κυριότητα της Μητρόπολης Ηλείας, αποδεσμευόμενη από το Ε.Ι.Ν., προστέθηκαν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
Η μηνιαία εισφορά που καλούνται να καταβάλουν οι φοιτήτριες αυξήθηκε από 25 σε 50 ευρώ ενώ ταυτόχρονα διακόπηκε η παροχή σίτισης. Παράλληλα, τέθηκαν όροι οι οποίοι δυσχεραίνουν τη διαμονή στη «Στέγη».
Το παραπάνω, είναι αποτέλεσμα του νέου νόμου - πλαισίου και της υποχρηματοδότησης της παιδείας. Το παράρτημα Πύργου, δεν διαθέτει μόνιμες κρατικές εστίες οι οποίες να μπορούν να δεχθούν όλους τους σπουδαστές που το έχουν ανάγκη. Η μόνη που υπάρχει είναι η «Στέγη της Αγίας Φιλοθέης» η οποία δέχεται μόνο κορίτσια, η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη ενώ αντιμετωπίζει τα προαναφερθέντα προβλήματα.
Εδώ και πολλά χρόνια, όλες μας οι προσπάθειες για ανέγερση εστιών έχουν πέσει στο κενό. Η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, με την αποδιοργάνωση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συντελείται με τις κινήσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση σε ένα πρωτοφανές τέλμα.
Η κοροϊδία, η αδιαφορία και ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσουν. Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς οικονομικά κριτήρια. Η ανάγκη για άμεση ανέγερση εστιών υπό την αιγίδα του κράτους είναι πιο επιτακτική από ποτέ".
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...