Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κατρίνης: Αξιολογούνται οι αιτήσεις Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κατρίνης: Αξιολογούνται οι αιτήσεις Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Δελτίο Τύπου
Στην αναγκαιότητα να τρέξει σε άμεσο χρόνο το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων  εστιάζει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης,
ύστερα και από την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτησή του.
Ο κ. Κατρίνης, επαναφέροντας το θέμα στην επικαιρότητα δήλωσε πως «Πρόκειται για σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης του γεωργικού κλάδου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και είναι στη δομή του ανταγωνιστικό».
«Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης που έχουν κατατεθεί», απαντά ο υπουργός στον κ. Κατρίνη  τονίζοντας ότι προκειμένου να επισπευτεί το έργο της αξιολόγησης συγκροτήθηκε ειδικός πίνακας εν δυνάμει αξιολογητών για Μέτρα του ΠΑΑ 2007-2013.
Απ’ αυτούς τους εν δυνάμει αξιολογητές, όσοι είναι γεωτεχνικοί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Μέτρου 121, έχουν εμπλακεί ήδη στην αξιολόγηση των 7.700 αιτήσεων ενίσχυσης μέσω της σύστασης ομάδας  έργου αξιολόγησης, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Επιπλέον, μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΠΑΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη- αξιολογητή, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης και να εκδοθούν οι εγκρίσεις του μεγάλου όγκου των προτάσεων το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί διυπουργική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να οριστεί κατάλογος αξιολογητών με υπαλλήλους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών της Χώρας και των Διευθύνσεων Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωμένων Περιφερειών, ώστε να εμπλακούν στο έργο της αξιολόγησης και οι έμπειροι γεωτεχνικοί των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...