Σίγουρα οι ψησταριές ήταν περιορισμένες φέτος. Όσο μεγαλύτερη η πόλη, τόσο περισσότερη η φτώχια μας… Αλλά και με την φτώχια μας περνάμε καλά. Έτσι μια περιήγηση
του ilialive.gr σε διάφορα σημεία της Ηλείας, αποδείχθηκε «μεθυστική» (τελικά ότι και να γίνει αυτός ο τόπος βγάζει εξαιρετικότατο κρασί) και απόλυτα γευστική (δεν πάει να θέλει η Τρόικα, σαν το χοιρινό μας δεν έχει…).
Και αφού καταγράψαμε εικόνες και γεύσεις… επιστρέψαμε να γράψουμε τις εντυπώσεις μας. Οι οποίες έχουν ως εξής… Και αύριο αν μπορούμε να καθιερώσουμε Τσικονοπαρασκευή καλά θα είναι γιατί καταφέραμε μετά από πολύ καιρό να ξεφύγουμε από τη σκληρή καθημερινότητα (κουβέντα για το "πάπλωμα" δηλαδή το συνδυασμό μεζέ - κρασιού που σε βγάζει νοκ άουτ).
Για την ιστορία φέτος μπορεί να μην έψησαν πάρα πολλοί, όμως αυτοί που τίμησαν το έθιμο ήταν πολύ περισσότεροι. Και τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά κάποια σημεία αποτέλεσαν «πυρήνες» για την Τσικνοπέμπτη, με πολύ μεγάλη προσέλευση ελέω κρίσης… Και του χρόνου.
Δείτε φωτογραφίες από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Ζαχάρω...
Και αφού καταγράψαμε εικόνες και γεύσεις… επιστρέψαμε να γράψουμε τις εντυπώσεις μας. Οι οποίες έχουν ως εξής… Και αύριο αν μπορούμε να καθιερώσουμε Τσικονοπαρασκευή καλά θα είναι γιατί καταφέραμε μετά από πολύ καιρό να ξεφύγουμε από τη σκληρή καθημερινότητα (κουβέντα για το "πάπλωμα" δηλαδή το συνδυασμό μεζέ - κρασιού που σε βγάζει νοκ άουτ).
Για την ιστορία φέτος μπορεί να μην έψησαν πάρα πολλοί, όμως αυτοί που τίμησαν το έθιμο ήταν πολύ περισσότεροι. Και τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά κάποια σημεία αποτέλεσαν «πυρήνες» για την Τσικνοπέμπτη, με πολύ μεγάλη προσέλευση ελέω κρίσης… Και του χρόνου.
Δείτε φωτογραφίες από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Ζαχάρω...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου