Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεία: Βροχές & χιόνια στα ορεινά μέχρι την Πέμπτη - Τσουχτερό κρύο & παγετός από την Παρασκευή

Ηλεία: Βροχές & χιόνια στα ορεινά μέχρι την Πέμπτη - Τσουχτερό κρύο & παγετός από την ΠαρασκευήΒροχές & χιόνια στα ορεινά το επόμενο 72ωρο στην Ηλεία. Σημαντική ψυχρή εισβολή χωρίς φαινόμενα από την Παρασκευή. Ηλιοφάνεια και παγετό το Σαββατοκύριακο. Πάμε να δούμε
τον καιρό αναλυτικά:Βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Αρχ.Ολυμπίας και της Ανδρίτσαινας πάνω από τα 750 περίπου με 800 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 με 12 βαθμούς στα πεδινά και από 0 έως 6 με 7 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι δυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Την Τετάρτη 15/2 αρχικά αρκετές βροχές και χιόνια στην Αρχ. Ολυμπία πάνω από τα 650 με 700 περίπου μέτρα υψόμετρο και στην Ανδρίτσαινα πάνω από τα 700 με 800 μέτρα υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα γίνουν πιο τοπικά & ασθενή. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6.
Την Πέμπτη 16/2, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και το βράδυ λίγο πριν την λήξη των φαινομένων και σε χαμηλά υψόμετρα άνω των 500 μέτρων καθώς θα αρχίζουν σταδιακά να μας επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Η θερμοκρασία από το βράδυ σε σημαντική πτώση. Άνεμοι βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Την Παρασκευή 17/2 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά με τσουχτερό κρύο & παγετό νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.
Το Σαββατοκύριακο 18-19/2, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο και παγετό, τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά θα είναι ισχυρός. Πάντως κατά την διάρκεια της ημέρας με την βοήθεια της ηλιοφάνειας η θερμοκρασία θα ανέρχεται σε καλές θερμοκρασιακές τιμές.
Όσοι κινηθούν τις επόμενες 72 ώρες στις ορεινές περιοχές του νομού να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιμέλεια πρόγνωσης καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...