Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κατρίνης: Παρέμβαση για άμεση αρωγή προς τους πλημμυροπαθείς

Κατρίνης: Παρέμβαση για άμεση αρωγή προς τους πλημμυροπαθείς
Δελτίο Τύπου
Την ενίσχυση με άμεσες διαδικασίες όλων, όσοι έχουν υποστεί πλήγμα από τις πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου 2012, ζητά με παρέμβασή του στους συναρμόδιους υπουργούς ο
βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. «Οι καταγραφές των ζημιών αποτυπώνουν με ρεαλιστικό και συνάμα δραματικό τρόπο την έκταση της καταστροφής που υπέστησαν σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές εγκαταστάσεις κ.α.» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Παράλληλα ζήτησε  απ’ τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων να προχωρήσουν σε άμεσο χρόνο στην έκδοση της απόφασης με την οποία θα οριοθετούνται οι θεομηνιόπληκτες περιοχές, προκειμένου οι πληγέντες να τύχουν της αρωγής, που σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ορθοποδήσουν.
«Η καταστροφή είναι μεγάλη, αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι με τις μέχρι καταγραφές έχουν υποστεί ζημιές 86 κτίσματα, 71 επιχειρήσεις, 37 αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις  και 334 οικοσκευές», αναφέρει ο κ. Κατρίνης ενισχύοντας το αίτημά του για την άμεση έκδοση της απόφασης με την οποία θα οριοθετούνται οι θεομηνιόπληκτες περιοχές και με το δεδομένο ότι την προσεχή Παρασκευή τα αναλυτικά στοιχεία των συνεργείων καταγραφής θα βρίσκονται στα συναρμόδια υπουργεία.
Επίσης, ο κ. Κατρίνης επεσήμανε κατά την παρέμβασή του και τις σημαντικές ζημιές που έχουν υποστεί  επαρχιακοί και αγροτικοί δρόμοι, καθώς και το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο.
Παράλληλα, παρεμβαίνοντας ο κ. Κατρίνης για μια ακόμη φορά στον υφυπουργό Υγείας ζήτησε εντατικοποίηση των εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών και την πλήρη επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, που αποτελεί «Ναυαρχίδα», όπως χαρακτηριστικά είπε, την φροντίδα της υγείας στο νομό.
Παράταση δανείων πυρόπληκτων επιχειρήσεων
Παράλληλα, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης με παρέμβασή του στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη ζήτησε την παράταση της αποπληρωμής των δανείων, που έχουν λάβει οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
Εκτός απ’ το «χτύπημα» που δέχθηκαν οι επιχειρήσεις το 2007 απ’ τις πυρκαγιές και το 2008 απ’ τον Εγκέλαδο, το δυσμενές οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών ενισχύει σε ρεαλιστική βάση την αναγκαιότητα για την παράταση της αποπληρωμής των δανείων.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...