Αποκατάσταση Γ.Ν. Πύργου: Κάτω από το εκατομμύριο το κόστος – πάνω από τέσσερις μήνες ο απαιτούμενος χρόνος


Ένα καλό και ένα κακό, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου
Αποκατάσταση Γ.Ν. Πύργου: Κάτω από το εκατομμύριο το κόστος – πάνω από τέσσερις μήνες ο απαιτούμενος χρόνοςΟ διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Φωτάκης ανέλυσε τα δεδομένα.Πύργου. Μετά τους ελέγχους που έγινε εκτιμάται πως το κόστος αποκατάστασης ευτυχώς δεν είναι μεγάλο και δεν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ για το νοσοκομείο Πύργου.
Ωστόσο επισημάνθηκε πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι αυτές που πρέπει πάνω απο όλα να επιταχυνθούν.
Απαιτείται χρόνος για την ολοκληρωτική επαναλειτουργία του τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες. Αυτός φαίνεται πως είναι και ο ελάχιστος χρόνος παράδοσης των μηχανημάτων που έχουν καταστραφεί, από τις προμηθεύτριες εταιρίες, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι ετοιμοπαράδοτα.
Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Γιάννης Φωτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη, με τον πρόεδρο της εταιρίας Κωνσταντίνο Καπελώνη, το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κατσικόπουλο, και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου.
Ανάμεσα στα όσα αναλύθηκαν επισημάνθηκε το εξής. Η αποκατάσταση του νοσοκομείου θα γίνει σε δύο άξονες. Πρώτα με την επισκευή των βλαβών σε μέρος του ηλεκτροτεχνολογικού εξοπλισμού – όπου μπορεί να γίνει, που σημαίνει πως κάποιοι τομείς μπορούν να επαναλειτουργήσουν σύντομα ακόμα και σε διάστημα μιας εβδομάδας. Έτσι πολύ σύντομα το νοσοκομείο θα έχει για παράδειγμα πάλι θέρμανση, ενώ θα επαναλειτουργήσει και ο αξονικός τομογράφος.
Δεν ξεκαθαρίστηκε το θέμα της νοσηλείας ασθενών σε επίπεδο κλινικών, ίσως να είναι εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν τέθηκε χρονοδιάγραμμα. Το πρόβλημα εστιάζεται στη δυνατότητα λειτουργίας των χειρουργείων που φαίνεται πως θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση επαναλειτουργίας με την αντικατάσταση του εξοπλισμού που υπέστη ζημιές.
Ακόμα συζητήθηκε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, όπου ο κ. Φωτάκης τόνισε πως για τον εσωτερικό χώρο είχαν ληφθεί  όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεν είχε υπολογιστεί όμως η εισροή νερού από την περιοχή που περιβάλλει το νοσοκομείο.
Εκεί τέθηκε η ερώτηση πως αυτό δεν προβλέφθηκε αφού ήταν γνωστό ότι η περιοχή ήταν ένας βούρκος που παλιότερα τα νερά λίμναζαν πολύ συχνά. Απάντησε πως το σοβαρό και πυκνό δίκτυο αντιπλημμυρικής προστασίας με τους υδραύλακες της περιοχής που υφίστατο ήταν επαρκές για την κάλυψη των αναγκών, όμως η ζωή απέδειξε άλλα. Είχαν πειστεί κατά την κατασκευή πως η προστασία ήταν επαρκής…
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ