Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Κινδυνεύουν 150 μαθητές από ετοιμόρροπο τοίχο και γραφειοκρατεία!!


Πάτρα: Κινδυνεύουν 150 μαθητές από ετοιμόρροπο τοίχο και γραφειοκρατεία!!Σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει καθημερινά για τα 150 αυτά παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών!
Δώδεκα έγγραφα έχει στείλει μόνο η σημερινή διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου για να εξηγήσει στους «αρμοδίους» πως…
κινδυνεύουν παιδιά από την μάντρα δίπλα στο σχολείο που είναι έτοιμη να καταρρεύσει.
Η μάντρα του σχολικού συγκροτήματος είχε υποστεί ζημιές εδώ και χρόνια, όμως πρόσφατα με τις τελευταίες βροχοπτώσεις άρχισε να καταρρέει! Μεγάλοι όγκοι πέτρας και άλλων υλικών βρέθηκαν… στον δρόμο των παιδιών! Κάθε μέρα τμήματα του τοιχίου καταρρέουν, αλλά προφανώς… τα παιδιά των υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου δεν πηγαίνουν σε αυτό το σχολείο!
Η Διεύθυνση Έργων του Δήμου Πατρέων δήλωσε πως… δεν υπάρχει ευρώ, πως δεν έχει εργολαβία και παρέπεμψε τα μέλη της σχολικής κοινότητας… στην Διεύθυνση Συντήρησης! Χαρακτηριστικό του μπάχαλου που επικράτησε το γεγονός πως το έγγραφο από τη μία υπηρεσία στην άλλη, με κοινοποίηση στο σχολείο εστάλη στις 13 Ιανουαρίου και παρελήφθη… στις 29 Φεβρουαρίου!
Η Διεύθυνση Έργων με το συγκεκριμένο έγγραφο καλούσε την «συνάδελφο» Υπηρεσία Συντήρησης να προβεί σε άμεση συντήρηση της μάνδρας αλλά και σε παρεμβάσεις ασφαλείας για τα παιδιά! Όμως καμία ενέργεια δεν έγινε! Απλά ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας επισκέφθηκε το σχολείο και αφού ενημέρωσε την Διευθύντρια πως κανονικά… θα έπρεπε να παρέμβει η Διεύθυνση Έργων, έφυγε άπραγος!
Αφού διαπιστώθηκε πως με τον «Άννα και τον Καγιάφα» δεν θα μπορούσαν να βρουν άκρη, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και αναμένονται οι εξελίξεις, όπως αναφέρει το briefingnews.gr
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Έργων, η μάντρα παρουσιάζει αποσάθρωση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Από το συγκεκριμένο σημείο περνούν καθημερινά τα παιδιά, τόσο για να «ανέβουν» στο σχολείο τους, όσο και για να κατέβουν στο σχόλασμα! Δεν αποκλείεται στην μάντρα να έχει στηριχθεί και όλο το σύστημα κιγκλιδωμάτων του σχολείου.
Τι θα γίνει αν η κατάρρευση συνεχιστεί; Οι δάσκαλοι του σχολείου φρόντισαν και αγόρασαν μία κορδέλα (σαν και αυτήν που τοποθετεί η Αστυνομία στα εγκλήματα) την οποία τοποθέτησαν σε απόσταση από τη μάντρα ώστε να εμποδίζουν τα παιδιά να πλησιάζουν. Σε αυτό όμως το σημείο κάθε μέρα δεκάδες παιδιά περιμένουν τους γονείς τους για να τα παραλάβουν. Τι θα συμβεί αν νωρίτερα είχε βρέξει και όγκοι πετρών και άλλων υλικών… καταρρεύσουν προς το σημείο που βρίσκονται οι μικροί μαθητές;
Η σχολική κοινότητα είναι σε απόγνωση αλλά και σε συνεχή αγωνία για την τύχη των μαθητών. Ζήτησε από ιδιώτη να κοστολογήσει τις εργασίες που απαιτούνται για την συντήρηση της μάνδρας και σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ. Μόνο που επειδή το κτίριο είναι διατηρητέο θα πρέπει να εκδοθούν και οι ανάλογες άδειες. Πότε θα γίνει αυτό; Αν υπολογίσουμε τους ρυθμούς λειτουργίας και τα αντανακλαστικά του δημοσίου τομέα, μάλλον η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη! Εκτός και αν γίνει… θαύμα!
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...