Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ηλεία: "Καλπάζει" η εγκληματικότητα – Σήκωσαν χρυσαφικά αξίας 200.000 ευρώ στη Ζαχάρω

Ηλεία: Τίποτα δεν μένει πλέον όρθιο από τις δράση κακοποιών στην Ηλεία. Τα φαινόμενα είναι καθημερινά και πλέον οι πολίτες είναι απροστάτευτοι.
Στην Αστυνομία, παρά τις προσπάθειες
που γίνονται με περιορισμένες δυνατότητες, επικρατεί εκνευρισμός μετά και την απόφαση να παραγραφούν τα αδικήματα από υποθέσεις σε βαθμό πταίσματος που δεν είχαν τελεσιδικήσει, ενώ προκαλεί πονοκέφαλο η προοπτική να αφεθούν ελεύθεροι όσοι κρατούμενοι έχουν ποινές έως πέντε χρόνια κάθειρξης ή και παραπάνω με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών. Πίσω πάλι στη δράση των κακοποιών στην Ηλεία, στην περιοχή είναι σημαντική και προκαλεί έντονη ανησυχία. Πέρα από τις ληστείες που πλέον είναι αρκετά συχνές ακόμα και με στόχους σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι διαρρήκτες και οι κοινοί κλέφτες κάνουν "χρυσές" δουλειές.
Στην περιοχή της Ζαχάρως οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι 77χρονου και μάλιστα πρωινές ώρες και άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο παθών στην Αστυνομία, κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ !!! έκαναν «φτερά» όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Το ρήμαγμα στις αγροτικές περιοχές συνεχίζεται. Και από τον κανόνα δεν γλιτώνουν ούτε οι ΤΟΕΒ. Οι κυνηγοί του χαλκού επέστρεψαν και έκλεψαν 300 υδρομετρητές του Οργανισμού αξίας 18.000 ευρώ, από τις περιοχές Αμπελόκαμπου, Αυγείου, Κοροίβου, Μαραθιάς και Ρουπακίου.
Στη Ν. Μανωλάδα επίσης οι «κυνηγοί του χαλκού» έκλεψαν 40 μέτρα καλώδια από γεννήτρια γεώτρησης αξίας 1.000 ευρώ, από το χωράφι.
Στο Κουρτέσι από τις εγκαταστάσεις επαγγελματικής μονάδας, έκλεψαν 250 μέτρα μεταφοράς ρεύματος αξίας 1.000 ευρώ.
Στο Πηγάδι Τραγανού, μπήκαν σε αποθήκη και άρπαξαν τέσσερα αλυσοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
Στην περιοχή της Αμαλιάδας, οι κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο και από έπιπλο στο σαλόνι οικίας έκλεψαν 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 2000 ευρώ.
Στα Χανάκια Πύργου οι κλέφτες «μπούκαραν» από την κουζίνα σε σπίτι και έκλεψαν ότι βρήκαν. Και χρήματα – 600 ευρώ και κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο και ένα αλυσοπρίονο.
Σε άλλο χωριό του Πύργου, οι δράστες δεν σταμάτησαν ούτε μπροστά στη θωρακισμένη πόρτα. Μπορεί να πήραν ένα λαπτοπ και ένα ρολόι, όμως οι ζημιές που προκάλεσαν στην πόρτα για να καταφέρουν να μπουν είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας.
Τέλος από κατάστημα στην Ανδραβίδα οι κλέφτες πήραν 600 ευρώ, «σήκωσαν» και την τηλεόραση, το λάπτοπ και το δέκτη της Nova…
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...