Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αλλοδαποί αξιωματικοί στο στρατό


Αναστάτωση και αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την πόρτα των στρατιωτικών σχολών και σε αλλοδαπούς ανοίγει το υπουργείο Άμυνας, το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απαλείφει από τη σχετική προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Έλληνες το γένος.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί φέτος στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις σχολές μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», με δεδομένο ότι η σχετική απόφαση αφορά και το περσινό έτος, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, ανθυποσμηναγοί και σημαιοφόροι θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ. σε τρία χρόνια.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους του στρατεύματος, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η εφαρμογή της θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες σε ό,τι αφορά την ομοιογένεια και τη διατήρηση της μαχητικότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά της υπουργικής απόφασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, που την υπέγραψε όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ αξιωματικοί και πολίτες ζητώντας τη ακύρωσή της.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...