Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Για αυτό έγινε «πρέσβης» ο Ολυμπιακός!


O Ερνέστο Βαλβέρδε έχει μεταδώσει άλλον αέρα στους «ερυθρόλευκους»

Οι φετινές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη δεν έχουν προηγούμενο! Δεν είναι μόνο τα θετικά αποτελέσματα που παίρνει, αλλά παίζει και καλή μπάλα. Και υπάρχει εξήγηση…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει μεταδώσει άλλον αέρα στους «ερυθρόλευκους». Και αυτό είχε φανεί και τη σεζόν 2008-2009, την πρώτη του Βάσκου στο λιμάνι. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με Μπενφίκα (5-1) και Χέρτα (4-0) στο Κύπελλο UEFA τότε ήταν μόνο η αρχή, αφού φέτος συνεχίστηκαν με Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1) και Άρσεναλ (3-1) και μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να αποκλείστηκε η ομάδα του Πειραιά, αλλά με τις δύο νίκες κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό να είναι η δίοδος για μια διάκριση στην Ευρώπη που τόσα χρόνια ψάχνει.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στον Ολυμπιακό που έχουν περάσει από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και έχουν μεταδώσει άλλη νοοτροπία στους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα αυτοί να εμφανίζουν πολύ καλύτερο πρόσωπο φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό μπορεί να εξηγήσει την… ευρωπαϊκή πρόοδο των Πειραιωτών. Το sday.gr σας τους παρουσιάζει.

Ο Βαλβέρδε προέρχεται από ένα εκ των καλύτερων πρωταθλημάτων στον κόσμο, το ισπανικό. Μάλιστα, έχει παίξει και τελικό Κυπέλλου UEFA με την Εσπανιόλ. Ωστόσο, εκτός από τον Ισπανό προπονητή που μοιάζει να καθοδηγεί εκ του ασφαλούς τους Πειραιώτες, πολλοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους. Ως εκ τούτου, έχουν μεταδώσει τον ευρωπαϊκό αέρα που έλειπε τόσα χρόνια από τους «ερυθρόλευκους» και φέτος τους κάνει να ξεχωρίζουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρα από τις εγχώριες.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ είναι από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι αγωνιζόταν χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Άστον Βίλα (2000-08), ενώ στον Ολυμπιακό μεταγράφηκε το 2009 από τη Γιουβέντους, όπου και εκεί είχε σημαντικό ρόλο.

Ο Φρανσουά Μοντέστο αποκτήθηκε για κεντρικός αμυντικός και ακραίος μπακ, αλλά κατέληξε να παίζει αμυντικός μέσος στο λιμάνι και μάλιστα επιτυχώς. Αυτός χάραξε πρώτος τον δρόμο και για τον Γιάννη Μανιάτη. Ο 33χρονος Γάλλος άσος πήρε σπουδαίες εμπειρίες από την Μονακό την εξαετία 2004-10, μια ομάδα που το 2004 είχε παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας από την Πόρτο.

Ο Ιβάν Μαρκάνο βοηθάει όποτε του το ζητήσει ο Βαλβέρδε είτε στο αριστερό άκρο της άμυνας, είτε και ως κεντρικός αμυντικός, έχοντας την ικανότητα να παίξει σε αρκετές θέσεις. Αν και 24 ετών, έχει περάσει από τη Βιγιαρεάλ (2009-10), όπου συνυπήρξε με τον Βάσκο τεχνικό τη σεζόν 2009-10. Αυτή του 2010-11 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Χετάφε.

Ο Ζαν Μακούν βρίσκεται στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Άστον Βίλα από το καλοκαίρι, όπου μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την Λιόν. Στην γαλλική ομάδα, η οποία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και στην Ευρώπη έπαιζε από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Ενώ έχει και εμπειρία από την Λιλ, μια ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν από το 2002 μέχρι το 2008.

Ο Νταβίντ Φουστέρ ήρθε ως άγνωστος στους «ερυθρόλευκους», αλλά έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για αυτούς. Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος γκολτζής -άλλωστε και η θέση του είναι επιτελικός μέσος και όχι καθαρόαιμος επιθετικός-, αλλά πετυχαίνει όσα γκολ πρέπει και όταν πρέπει. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 από τη Βιγιαρεάλ, όπου αγωνιζόταν από το 2009, μια ομάδα που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ρόι Κάρολ έδειξε με το καλημέρα τις μεγάλες δυνατότητές του. Αν και 34 ετών ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ επί της Ρούμπιν Καζάν. Απέκρουσε το πέναλτι που θα ισοφάριζε η ρωσική ομάδα στον πρώτο αγώνα, ενώ έδειξε αντανακλαστικά μεγάλου τερματοφύλακα στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», γλιτώνοντας τους «ερυθρόλευκους» από σίγουρο γκολ. Το γεγονός ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον είχε τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001-05) δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Έχει περάσει και από την Ρέιντζερς από το καλοκαίρι του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2008.

Ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς μπορεί να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στο λιμάνι, αλλά οι άνθρωποι των Πειραιωτών περιμένουν πολλά από αυτόν σε βάθος χρόνου. Άλλωστε η παρουσία του σε Φενέρμπαχτσε (από τον Ιούλιο έως τον Ιανουάριο του 2011 με εξάμηνο δανεισμό στην Τουλούζ από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου έτους) και Γαλατάσαραϊ (από τον Ιανουάριο του 2011 έως αυτόν του 2012) μαρτυρά ότι μπορεί να τους δικαιώσει. Άλλωστε, οι τουρκικές ομάδες έχουν κάνει μεγάλα άλματα προόδου στην Ευρώπη.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν αποκτήθηκε από την Καβάλα στις αρχές της σεζόν, αλλά στο βιογραφικό του υπάρχει και ένα πέρασμα εκτός κάποιων γαλλικών, από την Μάντσεστερ Σίτι από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Μπορεί να μην στέριωσε εκεί, αλλά το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη ομάδα της Αγγλίας αναγνώρισε το ταλέντο του και θέλησε να τον δοκιμάσει τα λέει όλα.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ο μαέστρος της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Είχε ακουστεί στο παρελθόν και για την ΑΕΚ, αλλά στην Ελλάδα έπαιξε μόνο για την ομάδα του Πειραιά. Έχει εμπειρίες από την Ατλέτικο Μαδρίτης (2003-06), αλλά και την Βιγιαρεάλ (2008-10). Ένας τέτοιος παίκτης αποτελεί πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κέβιν Μιραλάς βρέθηκε στην Λιλ το 2004 από την βελγική Σταντάρ Λιέγης και έμεινε στον γαλλικό σύλλογο μέχρι το 2008. Από το 2010 στον Ολυμπιακό, όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και εσχάτως απασχολεί μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Μάρκο Πάντελιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, από όπου το 1997 βρέθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί έμεινε μέχρι το 1999, με την τελευταία χρονιά να παραχωρείται ως δανεικός στην ελβετική Λοζάνη. Από το 2005-09 υπήρξε παίκτης της γερμανικής Χέρτα Βερολίνου, ενώ λίγο πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 αγωνίστηκε για μια σεζόν στον Άγιαξ.

Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...