Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Διαγράφει «χαράτσια» ο δήμος στα Ιωάννινα

Διορθώσεις λαθών στον υπολογισμό του τέλους ακίνητης περιουσίας

Στη διαγραφή χρεώσεων Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, συνολικού ποσού 80.880 ευρώ προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος-, για μία ενέργεια με στόχο να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες διορθώνοντας λάθη παρελθόντων ετών. Μετά από έλεγχο στοιχείων των ακινήτων που αφορούν στην καταβολή του ΤΑΠ βεβαιωτικών καταλόγων μέχρι και το 1994 διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν διαγραφές χρεώσεων συνολικού ποσού 80.880 ευρώ.

Οι διαγραφές γίνονται λόγω διπλοεγγραφών, πώλησης ακινήτων, μεταβίβασης, ηλεκτροδότησης, συνένωσης οικοπέδων και λαθών ή ακινήτων που δηλώθηκαν αλλά ρυμοτομήθηκαν εξ ολοκλήρου, όπως αποδεικνύεται και από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Τα λάθη αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι από το 2003 μέχρι το 2009 δεν είχαν εκδοθεί χρηματικοί κατάλογοι για Τέλος Ακίνητης Περιουσίας με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται σε ετήσια βάση για τις οφειλές τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων και να προβαίνουν εγκαίρως σε διορθώσεις. Επίσης το πρόγραμμα μηχανογράφησης άλλαξε το 2009 και κατά τη μεταφορά στο νέο υπήρξαν χρεώσεις ήδη πληρωμένων ποσών ΤΑΠ.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...