Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Έχασε μόνο το πλεονέκτημα - Η "πράσινη" ανατροπή έμεινε...στη μέση

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Μακάμπι απέδειξε ότι δεν είναι η ομάδα που εμφανίστηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Τρίτη. Επικράτησε με 94-92 του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Ο δεύτερος αγώνα του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Μακάμπι ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ αλλά και αντάξιος της τεράστιας ευρωπαϊκής ιστορίας των δύο ομάδων.

Οι Ισραηλινοί εμφανίστηκαν σαφώς πιο διαβασμένοι σε σχέση με το ματς της Τρίτης και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Μάλιστα στην τέταρτη περίοδο πήραν οι ίδιοι διαφορά 10 πόντων (58-68, ακριβώς αυτό ήταν και το σκορ στο αντίστοιχο διάστημα του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα και ο συνειρμός δεν άργησε να γίνει).

Όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε να βομβαρδίζει με απόλυτη επιτυχία έξω από τα 6.75, η ανατροπή φαινόταν πολύ πιθανή και τελικά έγινε αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Οι πράσινοι κάλυψαν τη διαφορά και ισοφάρισαν με τις εύστοχες βολές του Καϊμακόγλου (83-83). Η Μακάμπι είχε την τελευταία επίθεση, ο Λάνγκφορντ πέτυχε απίστευτο τρίποντο αλλά ο χρόνος είχε τελειώσει πριν η μπάλα φύγει από τα χέρια του.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχολογία με το μέρος του, ο κόσμος που ήταν εντυπωσιακός βοηθούσε και με το παραπάνω, αλλά κανείς δεν μπορούσε να εμποδίσει τον Ντέιβιντ Μπλου. Με δύο μακρινά τρίποντα ύπο πίεση έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός έχασε την επίθεση του και παρά το ότι ο Λάνγκφορντ έβαλε μόνο τη μία βολή, ο Γιασικεβίτσιους δεν μπόρεσε να στείλει το ματς σε δεύτερη παράταση.

Πλέον το πλεονέκτημα έδρας το έχει η Μακάμπι αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες και την εμπειρία να πάρει ένα από τα δύο ματς που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) στη Νόκια Αρίνα.

Μεγάλο ματς έκανε ο Καϊμακόγλου που σημείωσε 20 πόντους (οι 18 στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση) και ο Μπατίστ που έπαιξε μόνος του τους ψηλούς της Μακάμπι. Ο Γιασικεβίτσιους πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού αλλά ήταν μοιραίος στις δύο τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του. Από την άλλη ο Παπαλουκάς έβαλε δύο κρίσιμα καλάθια στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ενώ ο Σχορτσανίτης που έφυγε νωρίς με 5 φάουλ όσο αγωνίστηκε προσέφερε λύσεις. Κορυφαίος της ομάδας του Μπλατ και λόγω των τριπόντων του στο τέλος ήταν ο Μπλου και τον ακολούθησαν Οχαγιόν, Λάνγκφορντ και Σμιθ.


Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83, 92-94
 
Παναθηναϊκός: Μάριτς 2 (3 ριμπάουντ), Μπατίστ 16 (9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη), Λόγκαν 2, Σάτο 3 , Τσαρτσαρής 12 (2), Βουγιούκας 4, Διαμαντίδης 12 (4/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Καλάθης 3 (1/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Καϊμακόγλου 20 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γιασικεβίτσιους 15 (3/5 τρίποντα, 4 ασίστ)
 
Μακάμπι: Παπαλουκάς 5 (2/2 σουτ, 1 ασίστ, 2 λάθη), Χέντριξ 9 (3/12 σουτ, 7 ριμπάουντ), Σμιθ 15 (3/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μπλου 16 (2/4 τρίποντα), Ελιγιάχου 2, Οχαγιόν 15 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ)), Τζέιμς 7 (5 ριμπάουντ), Σχορτσανίτης 8 (4/4 σουτ, 2 λάθη), Λάνγκφορντ 17 (4 ασίστ).
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...