Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Φοβούνται νέο χτύπημα απ' τους βομβιστές του Μετρό


- “Λείπει” η προκήρυξη, αυξάνονται οι φόβοι της αντιτρομοκρατικής
- Τι “έγραψαν” οι έξι κάμερες στο Αιγάλεω
- Τρεις φορές άλλαξε χέρια μέσα σε βαγόνι του μετρό η εμπρηστική βόμβα
- Τέσσερα άτομα έκαναν ... σκυταλοδρομία
- Ποιους θεωρούν ότι “έχουν” οι αστυνομικοί

Η αποκάλυψη του newsit πλέον φαίνεται ότι παίρνει και νέες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους το υλικό απ' τις έξι κάμερες που βρίσκονται στις αποβάθρες του Μετρό στο Αιγάλεω πλέον είναι βέβαιοι για το ποιος είναι ο βομβιστής. Ο άνθρωπος που παρέλαβε τελευταίος την εμπρηστική βόμβα και την τοποθέτησε στο βαγόνι την ώρα που το τρένο έφτασε στον τερματικό σταθμό.

Τώρα όμως έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να μπορέσουν με στοιχεία να φτάσουν κοντά σε τουλάχιστον τρία άτομα που φαίνεται πως έδρασαν μαζί του.

Δύο τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit είναι ήδη στοχοποιημένοι. “Παλιοί γνώριμοι” λένε καλά πληροφορημένες πηγές του newsit και εξηγούν ότι οι αστυνομικοί κινούνται στην κατεύθυνση των μελών της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Υπάρχει πρόσωπο που έχει λάβει μέρος και σε συμπλοκή με αστυνομικούς, υπάρχουν δείγματα του DNA σε γιάφκα κλπ.

Θεωρούν ότι στην επιχείρηση στο μετρό τα μέλη της οργάνωσης που πήραν μέρος μέχρι τις συλλήψεις των 39 κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση κινούνταν απλά στις παρυφές ή είχαν βοηθητικό ρόλο, πρόσφατα πέρασαν στον εκτελεστικό πυρήνα...

Έτσι τώρα με βάση το νέο υλικό οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν τη διαδρομή της βόμβας ... ανάποδα.

Θεωρούν ότι πριν την τοποθετήσει ο τελευταίος, την είχε παραλάβει σε κάποιο σταθμό πριν μέσα στο βαγόνι του τρένου όμως.

Η αλλαγή γινόταν μέσα στα βαγόνια, έτσι οι αστυνομικοί έχοντας εντοπίσει τον έναν, τον τελευταίο, αλλά και το σακίδιο που είχε μαζί του, προσπαθούν μέσω του υλικού από τις κάμερες στους άλλους σταθμούς να δουν ποιος “παλιός γνώριμος” ή ποιος ύποπτος μπήκε με σάκο ικανού μεγέθους να χωρέσει την πράσινη τσάντα με τη βόμβα ή (αν έκαναν τόσο μεγάλο λάθος) ποιος άλλος κρατούσε το ίδιο σακίδιο σε προηγούμενο σταθμό.

Οι βομβιστές έκαναν πραγματική σκυταλοδρομία. Η βόμβα μετακινήθηκε για πολύ ώρα. εκατοντάδες ανυποψίαστοι άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα της. Ανάμεσα σε αυτούς τους εκατοντάδες αναζητούν τους τρεις ακόμη οι αστυνομικοί. Που μπήκαν και που βγήκαν, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και το πιθανό τους κρησφύγετο. Να μπορέσουν να φτάσουν σε αυτούς πριν εκείνοι επιχειρήσουν το επόμενο χτύπημα.

Η παγκόσμια εμπειρία, αλλά και η συνήθης πρακτική των τρομοκρατικών οργανώσεων λέει πως όσο δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ο κύκλος της δράσης δεν έχει κλείσει.

Οι αστυνομικοί μετά το χτύπημα χωρίς προειδοποίηση φοβούνται πως ο νέος κύκλος είναι ίσως άκρως επικίνδυνος και έτσι “τρέχουν” να προλάβουν.

Ο παλιός γνώριμος από τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς (και όχι μόνο) αλλά και ο βομβιστής που εντοπίστηκε στο Αιγάλεω και προέκυψε επίσης παλιός γνώριμος λόγω... προσαγωγής σε επεισόδια πήραν... προτεραιότητα ως στόχοι της αντιτρομοκρατικής στην επιχείρηση.

Διαβάστε επίσης:
“Έχουν” τον βομβιστή του Μετρό
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...