Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εικόνα διάλυσης το Κέντρο Υγείας Βάρδας


giatroi2Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βάρδας, κατήγγειλλε στο IONION FM ο διευθυντής  του . Γιώργος Χατζηαλεξάνδρου.
Οι ελλείψεις αφορούν μικροβιολόγο, ακτινολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο και νοσηλευτές. Ο παιδίατρος θα κάνει εφημερίες και στο νοσοκομείο Πύργου. Αιμοληψία πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα για 15 μόλις άτομα.
Ελλείψεις και στο ιατροφαρμακευτικό υλικό. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ομαλή λειτουργία του κέντρου υγείας με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας φρόντισε να σταλούν μόλις 3 υπολογιστές για 9 γιατρούς.
Ο κ. Χατζηαλεξάνδρου αναφέρει ότι το κέντρο υγείας Βάρδας εξυπηρετεί ετησίως 40.000 άτομα, ενώ για τον Φεβρουάριο εκδόθηκαν 2.012 συνταγές, 1.429 άτομα εξετάστηκαν, 210 νοσηλεύτηκαν και 13 διακομίστηκαν. Για το Αγροτικό Ιατρείο Μπορσίου ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα μετά το Πάσχα να καλυφθεί με γιατρό, τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα.
ilialive.gr-ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...