Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γερμανός ευρωβουλευτής : Χωρίς νόημα οι ελληνικές εκλογές


Ο Μάρκους Φέρμπερ θεωρεί πως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών στη χώρα μας και χαρακτηρίζει ως ηράκξλειο έργο τις επενδύσεις και τη μείωση στην ανεργία των νέων.

Για τον Γερμανό ευρωβουλευτή αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Επικαλούμενος δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα, ο Μάρκους Φέρμπερ σημείωσε ότι «μια χώρα που επικεντρώνεται σε προεκλογικό αγώνα δεν είναι πλέον σε θέση να απελευθερώσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να διαμορφώσει και να προωθήσει την ανάπτυξη».

«Είναι περιπέτεια οι εκλογές μέσα σε τεταμένο κλίμα. Θα ήταν προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων πλευρών να αφήσουν να επανέλθει λίγη ηρεμία. Το κοινοβούλιο έχει εκλεγεί μέχρι τα μέσα του επομένου έτους. Επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Αυτή ήταν απλά η συμφωνία προκειμένου να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου. Αν δεν αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν έχουν νόημα οι εκλογές στην παρούσα χρονική συγκυρία. Σε τι ωφελούν όλες οι υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας αν έρθουν στην εξουσία δυνάμεις, που ήδη στον προεκλογικό τους αγώνα λένε ότι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα; Τότε όλα θα ήταν μάταιος κόπος. Και αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να το λάβουν υπόψη τους».

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλώνει επίσης ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ.

«Το κούρεμα μειώνει σημαντικά το δυσβάστακτο βάρος των επιτοκίων. Στόχος είναι τώρα το ελληνικό δημόσιο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χωρίς να προχωρήσει σε νέο δανεισμό. Η βιωσιμότητα είναι λοιπόν η λέξη κλειδί. Το δεύτερο βήμα είναι να αλλάξει για παράδειγμα ο προσανατολισμός των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων, έτσι ώστε να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία των νέων. Πρόκειται για ηράκλειο έργο, το οποίο μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν το κράτος έχει ευχέρεια κινήσεων και δεν επιβαρύνεται από τεράστιο χρέος».

Διαβάστε επίσης :
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...