Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στη Κυλλήνη το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής

sinedrioΣτο συνεδριακό κέντρο του Grecotel στη Κυλλήνη, πραγματοποιείται το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής
(ΕΛΕΓΕΙΑ). Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν προχθές το απόγευμα, ωστόσο η τελετή της επίσημης έναρξης πραγματοποιήθηκε xθες το πρωί.
Για το συνέδριο και τους σκοπούς του μίλησαν ο αντιπρόεδρος α’ της ΕΛΕΓΕΙΑ Αθανάσιος Συμεωνίδης και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου – ιατρός γενικής ιατρικής, αντιπρόεδρος στην επαγγελματική ένωση ιατρών και μέλος στο περιφερειακό τμήμα της Ελληνικής Εταιρείας Γιάννης Λέντζας.
Ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε ότι κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η επικαιροποίηση της γνώσης σε κοινά νοσήματα που αφορούν στη γενική ιατρική. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι αυτό της ορθολογικής συνταγογράφησης, για το οποίο ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο.
Ο αντιπρόεδρος α’ της ΕΛΕΓΕΙΑ, επεσήμανε ότι υπάρχει και ένα «πολιτικό τραπέζι» στο συνέδριο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, όπου με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων που έχουν κληθεί να παραστούν, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, θα συζητηθεί το θέμα: «Ο γενικός ιατρός στην υπηρεσία του ελληνικού λαού», με βασικό εισηγητή τον κ. Συμεωνίδη. Παράλληλα,  λειτουργούν με την διαδραστική μέθοδο δύο κλινικά φροντιστήρια για την διαχείριση της οστεοπόρωσης από τον γενικό – οικογενειακό γιατρό.
Το συνέδριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και σεμινάριο για την εκπαίδευση των γιατρών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί αφορμή και ένα πολύ καλό πεδίο ώστε να τεθούν τα προβλήματα των γενικών γιατρών, παράλληλα με την ουσιαστική εκπαίδευση που περιλαμβάνει για διάφορα ζητήματα, ανέφερε ο κ. Λέντζας.
Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...