Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ηλεία: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι & αρκετή ψύχρα - Τοπικές βροχές έως το Σάββατο

xeimΑρκετές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τοπικά έντονα θα επικρατήσουν το πρώτο μισό της ημέρας την Τετάρτη 18/4 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε χαμηλά
για την εποχή επίπεδα στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, στους 9 με 10 στα ημιορεινά - ορεινά. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η αίσθηση της ψύχρας έως & κρύου θα είναι έντονη. Δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι ισχυροί 6  έως σχεδόν θυελλώδεις 7 και στο Ιόνιο  έως θυελλώδεις 8 μποφόρ. Βελτίωση του καιρού με λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί περιμένουμε την Πέμπτη 19/4. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και θα ανέλθει στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6, από το μεσημέρι νότιοι - νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την Παρασκευή 20/4 λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και προς το απόγευμα θα δώσουν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Ηλεία. Η θερμοκρασία σε  μικρή άνοδο και θα ανέλθει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά νοτιάδες μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς στα 6 μποφόρ.
Το Σάββατο 21/4 θα σημειωθούν λίγες ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα είναι παροδικά. Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Παρασκευής και  οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την Κυριακή 22/4 και την Δευτέρα 23/4 θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός χωρίς φαινόμενα και την θερμοκρασία σε άνοδο. Βαδίζοντας προς το τέλος του δεύτερου μήνα της άνοιξης, που μόνο φθινόπωρο θυμίζει, ο καιρός φαίνεται να επιστρέφει σε ανοιξιάτικους ρυθμούς.
Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...