Πιο κάτω η συνταγή γραμμένη και στα Ελληνικά ...Τιμάμε και τους γείτωνες Ιταλούς
Procedimento:
mescolate la farina con il tuorlo d’uovo, lo zucchero, il burro sciolto,
un pizzico del sale del vino oppure del marsala secchi, necessario per un
impasto morbido e liscio.Coprite impasto con un canovaccio e lasciatelo
riposare per due ore in un contenitore. Passate la ricotta al setaccio; con un
mescolo di legno lavoratela unendo lo zucchero a velo fino a renderla cremosa;
unite poi la frutta candita affettata in piccoli pezzi, il pistacchio tritato
piuttosto grosso, il cioccolato fondente fatto a pezzetti e rimescolate il
tutto. Riprendete la pasta, spianatela sottile con un matterello e tagliatela
in quadrati di 10- 12 cm. Spennellate questi quadrati con albume d’uovo
sbattuto ed avvolgeteli su pezzi di canna tagliati a misura ed
accuratamente sterilizzati ( oppure su
equivalenti stampi metallici). In una padella mettete dell’olio con l’aggiunta
di qualche pezzetto di strutto e friggeteli ben larghi. Appena dorati e
croccanti metteteli a colare, lasciateli raffreddare, alzateli dai tubicini e
riempiteli con la ricotta. spargeteli di zucchero vanigliato e di cannella in
polvere e serviteli.
Συστατικά:
gr. 300 λευκό αλεύρι? Γρ. 30 βούτυρο, γρ. 30 ζάχαρη? Γρ. 30 φιστίκια? Γρ. 400 τυρί cottage, γρ. Ζάχαρη άχνη 200? Γρ. 100 πορτοκάλι, κίτρο, κολοκύθι ζαχαρωμένα, γρ. 50 κουβερτούρα, 1 αυγό, ξηρό κρασί Marsala ξηρά λαρδί για λάδι για τηγάνισμα, κανέλα, αλάτι.
διαδικασία:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, μια πρέζα αλάτι του κρασιού Marsala ή ξηρό, που απαιτούνται για μια ζύμη μαλακιά ζύμη και liscio.Coprite με ένα πανί και αφήστε το για δύο ώρες σε ένα εμπορευματοκιβώτιο . Περάστε το ρικότα μέσα από κόσκινο, ζυμώνουμε με ένα μείγμα από ξύλο, συνδυάζοντας τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσχώρησε στη συνέχεια γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, κομμένα φιστίκια όχι παχιά, σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να αναμειγνύεται πάντα. Πάρτε τη ζύμη, ανοίγουμε το λεπτό με τον πλάστη και το κόβουμε σε τετράγωνα 10 έως 12 cm. Αλείψτε τις πλατείες με λευκό αυγών και τυλίξτε κομμάτια του ζαχαροκάλαμου κομμένα σε μέγεθος και προσεκτικά αποστειρωμένο (ή ισοδύναμο μεταλλικών καλουπιών). Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι προσθέτοντας μερικά κομμάτια από λαρδί και τα τηγανίζουμε και ευρεία. Απλά και τους έβαλε να στάζει χρυσή και τραγανή, αφήστε να κρυώσει, alzateli οι σωλήνες και τα γεμίζουμε με τη ρικότα. πασπαλίζουμε με ζάχαρη βανίλια και κανέλα και σερβίρουμε.
gr. 300 λευκό αλεύρι? Γρ. 30 βούτυρο, γρ. 30 ζάχαρη? Γρ. 30 φιστίκια? Γρ. 400 τυρί cottage, γρ. Ζάχαρη άχνη 200? Γρ. 100 πορτοκάλι, κίτρο, κολοκύθι ζαχαρωμένα, γρ. 50 κουβερτούρα, 1 αυγό, ξηρό κρασί Marsala ξηρά λαρδί για λάδι για τηγάνισμα, κανέλα, αλάτι.
διαδικασία:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, μια πρέζα αλάτι του κρασιού Marsala ή ξηρό, που απαιτούνται για μια ζύμη μαλακιά ζύμη και liscio.Coprite με ένα πανί και αφήστε το για δύο ώρες σε ένα εμπορευματοκιβώτιο . Περάστε το ρικότα μέσα από κόσκινο, ζυμώνουμε με ένα μείγμα από ξύλο, συνδυάζοντας τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσχώρησε στη συνέχεια γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, κομμένα φιστίκια όχι παχιά, σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να αναμειγνύεται πάντα. Πάρτε τη ζύμη, ανοίγουμε το λεπτό με τον πλάστη και το κόβουμε σε τετράγωνα 10 έως 12 cm. Αλείψτε τις πλατείες με λευκό αυγών και τυλίξτε κομμάτια του ζαχαροκάλαμου κομμένα σε μέγεθος και προσεκτικά αποστειρωμένο (ή ισοδύναμο μεταλλικών καλουπιών). Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι προσθέτοντας μερικά κομμάτια από λαρδί και τα τηγανίζουμε και ευρεία. Απλά και τους έβαλε να στάζει χρυσή και τραγανή, αφήστε να κρυώσει, alzateli οι σωλήνες και τα γεμίζουμε με τη ρικότα. πασπαλίζουμε με ζάχαρη βανίλια και κανέλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου