Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Cannoli siciliani ◄RICETTE SICILIANE...ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Σικελίας cannoli ◄ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σικελίας:



  Πιο κάτω η συνταγή γραμμένη και στα Ελληνικά ...Τιμάμε και τους γείτωνες Ιταλούς
Ingredienti:
gr. 300 farina bianca; gr. 30 burro; gr. 30 zucchero semolato; gr. 30 pistacchi; gr. 400 ricotta; gr. 200 zucchero al velo; gr. 100 arancio, cedro, zucca di candita; gr. 50 cioccolato fondente; 1 uovo; marsala secco del buon vino secco; strutto per olio per friggere; cannella in polvere; sale.


Procedimento:

mescolate la farina con il tuorlo d’uovo, lo zucchero, il burro sciolto, un pizzico del sale del vino oppure del marsala secchi, necessario per un impasto morbido e liscio.Coprite impasto con un canovaccio e lasciatelo riposare per due ore in un contenitore. Passate la ricotta al setaccio; con un mescolo di legno lavoratela unendo lo zucchero a velo fino a renderla cremosa; unite poi la frutta candita affettata in piccoli pezzi, il pistacchio tritato piuttosto grosso, il cioccolato fondente fatto a pezzetti e rimescolate il tutto. Riprendete la pasta, spianatela sottile con un matterello e tagliatela in quadrati di 10- 12 cm. Spennellate questi quadrati con albume d’uovo sbattuto ed avvolgeteli su pezzi di canna tagliati a misura ed accuratamente  sterilizzati ( oppure su equivalenti stampi metallici). In una padella mettete dell’olio con l’aggiunta di qualche pezzetto di strutto e friggeteli ben larghi. Appena dorati e croccanti metteteli a colare, lasciateli raffreddare, alzateli dai tubicini e riempiteli con la ricotta. spargeteli di zucchero vanigliato e di cannella in polvere e serviteli.
 Συστατικά:
gr. 300 λευκό αλεύρι? Γρ. 30 βούτυρο, γρ. 30 ζάχαρη? Γρ. 30 φιστίκια? Γρ. 400 τυρί cottage, γρ. Ζάχαρη άχνη 200? Γρ. 100 πορτοκάλι, κίτρο, κολοκύθι ζαχαρωμένα, γρ. 50 κουβερτούρα, 1 αυγό, ξηρό κρασί Marsala ξηρά λαρδί για λάδι για τηγάνισμα, κανέλα, αλάτι.


διαδικασία:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, μια πρέζα αλάτι του κρασιού Marsala ή ξηρό, που απαιτούνται για μια ζύμη μαλακιά ζύμη και liscio.Coprite με ένα πανί και αφήστε το για δύο ώρες σε ένα εμπορευματοκιβώτιο . Περάστε το ρικότα μέσα από κόσκινο, ζυμώνουμε με ένα μείγμα από ξύλο, συνδυάζοντας τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσχώρησε στη συνέχεια γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, κομμένα φιστίκια όχι παχιά, σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να αναμειγνύεται πάντα. Πάρτε τη ζύμη, ανοίγουμε το λεπτό με τον πλάστη και το κόβουμε σε τετράγωνα 10 έως 12 cm. Αλείψτε τις πλατείες με λευκό αυγών και τυλίξτε κομμάτια του ζαχαροκάλαμου κομμένα σε μέγεθος και προσεκτικά αποστειρωμένο (ή ισοδύναμο μεταλλικών καλουπιών). Σε ένα τηγάνι βάλτε το
λάδι προσθέτοντας μερικά κομμάτια από λαρδί και τα τηγανίζουμε και ευρεία. Απλά και τους έβαλε να στάζει χρυσή και τραγανή, αφήστε να κρυώσει, alzateli οι σωλήνες και τα γεμίζουμε με τη ρικότα. πασπαλίζουμε με ζάχαρη βανίλια και κανέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...