Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Άρωμα" Ηλείας στην αιματηρή ληστεία της Καλαμάτας – Από την Αμαλιάδα δύο ληστές

listes1Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαν οι Αρχές σχετικά με την ύπαρξη «πυρήνα» της γνωστής σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ ή συνεργών τους στην Ηλεία, υπάρχουν
σημαντικά μετά την αιματηρή ληστεία στην Καλαμάτα το πρωί της Δευτέρας. Τουλάχιστον δύο από τους δράστες είναι από την Αμαλιάδα, οι οποίοι και αναζητούνται.

Οι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα για να σπάσουν την τζαμαρία. Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν όλους όσους βρίσκονταν μέσα απειλώντας τους με καλάσνικοφ, πήραν το ποσό των 90.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Στις έρευνες που έκαναν οι τοπικές αρχές εντόπισαν έναν άντρα που είχε στην κατοχή του κλειδιά διαμερίσματος που οδήγησαν τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των ληστών. Εκεί μόλις οι αστυνομικοί προσέγγισαν δέχθηκαν βροχή από σφαίρες με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών αστυνομικών και ενός εκ των ληστών. Κατάφεραν όμως να συλλάβουν τρεις από τους πέντε ληστές, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμα όπλα και το ποσό των 78.150 ευρώ, μέρος του αρχικού ποσού που έκλεψαν οι ληστές.
Κατά τις έρευνες των Αρχών αναζητήθηκαν στοιχεία σχετικά με την προέλευση και την δραστηριότητα των, τουλάχιστον, πέντε ποινικών οι οποίοι συμμετείχαν στη ληστεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί το διαμέρισμα στο οποίο είχαν καταφύγει οι κακοποιοί είχε ενοικιασθεί πριν από ένα χρόνο από σεσημασμένο κακοποιό που δρούσε στην περιοχή της Αθήνας κι ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε μεταφέρει την εγκληματική του δραστηριότητα στην Μεσσηνία και την γύρω περιοχή.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι κι άλλο ένα μέλος της ίδιας συμμορίας προερχόταν από την Αθήνα όπου και πάλι είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστρικές επιθέσεις. Οι άλλοι τρείς κακοποιοί που είναι επίσης σεσημασμένοι, προέρχονταν από την Ευρυτανία και την Αμαλιάδα. Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την ληστεία τα είχαν κλέψει από την Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι δράστες είναι πολύ πιθανό να εμπλέκονται και σε περιπτώσεις ληστειών στην Ηλεία, όπου λόγω καλής γνώσης του τόπου τα μέλη της σπείρας μπορούσαν να δράσουν με άνεση και να κρυφτούν εντός νομού, αφού κάποιοι από αυτούς έχουν εντοπιότητα. Εξετάζονται πάντως από τις Αρχές στην Ηλεία, στοιχεία από πρόσφατα χτυπήματα στο νομό, όπως η αποτυχημένη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία Πύργου.
ilialive.gr - tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...