Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Από τη Σιβηρία με αγάπη - Αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Γιακουτία

adelfo1Κοινούς δεσμούς απέκτησαν από χθες το απόγευμα η Αρχαία Ολυμπία με την πρωτεύουσα του Σαχά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιακουτσκ. Μπροστά στο ναό της Ήρας στον αρχαιολογικό χώρο
της Ολυμπίας οι εκπρόσωποι των δύο πόλεων παρακολούθησαν τους δημάρχους Θύμιο Κοτζιά και Αισέν Νικολάεφ, να υπογράφουν το σχετικό πρακτικό.
adelfo2Η Γιακουτία όπως αναφέρεται η περιοχή, βρίσκεται στα βάθη της Σιβηρίας περίπου σε απόσταση 5000 χιλιομέτρων σε ευθεία από τη Μόσχα. Είναι ένας πλούσιος τόπος όπου το υπέδαφος κρύβει το ¼ της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών, πάνω στην οποία βασίζεται και η ανάπτυξη.
adelfo3Χθες όμως ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο δεσμών και επαφών, μεταξύ των δύο πόλεων, που δεν θα περιοριστεί μόνο στην εθιμοτυπία αλλά θα προχωρήσει τόσο στις σχέσεις πολιτισμού, τουρισμού και γενικότερα εμπορικών επαφών. Ο κ. Κοτζιάς ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε τους φίλους από τη μακρινή Ρωσία, παρουσία αποστολών άλλων αδελφοποιημένων με την Αρχαία Ολυμπία, πόλεων, όπως του Γκρόσοτσχάιμ της Γερμανίας, του Κογκολέτο της Ιταλίας, του Χαϊτιέν (Πεκίνο) της Κίνας, της Ιναζάβα Ιαπωνίας.

adelfo4
adelfo5«Ο δήμος μας πιστεύει ότι η αδελφοποίηση αυτή θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη βαθύτερης συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των πολιτών μας, αλλά και μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον φιλειρηνικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαδώσει τις πανανθρώπινες αξίες της Ολυμπιακής Ιδέας και θα συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη» είπε ο κ. Κοτζιάς μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, κάνοντας ακόμα έκκληση «για την καθιέρωση μιας σύγχρονης παγκόσμιας εκεχειρίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το πρότυπο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας των αρχαίων, η οποία να κηρύσσεται στον ιερό αυτό χώρο ταυτόχρονα με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Γιάκουτσκ κ. Νικολάεφ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πράξη αδελφοποίησης, μίλησε για την θερμή φιλοξενία των Ελλήνων και αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν πλέον τις δύο πόλης, οι οποίες θα δυναμώνουν χρόνο με το χρόνο. Στάθηκε ακόμα στη διοργάνωση των 5ων Διεθνών Αθλητικών Αγώνων Παιδιά της Ασίας που διοργανώνει το Γιάκουτσκ και που είναι αφιερωμένοι στην 20η επέτειο του Ολυμπιακού Κινήματος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ παρόντες ήταν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νικολούτσος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και η προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ κα Χατζή.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...