Προσθέτει ότι αν οι Έλληνες αφεθούν στην τύχη τους τη στιγμή που "ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει" υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας, υπάρχει ο κίνδυνος την κατάσταση στα χέρια τους να πάρουν ακραίες δυνάμεις.
Σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή "πρέπει να δώσουμε ελπίδα" στην Ελλάδα και όχι να την απειλούμε με εκδίωξη από την Ευρωζώνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση το βιοτικό επίπεδο θα γίνει ακόμη πιο δραματικό.
"Κανείς δεν ξέρει πως η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με τις καινούριες δραχμές" τονίζει.
Μιλώντας την προηγούμενη ημέρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κον Μπεντίτ προειδοποίησε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να ξεχνά το παρελθόν και τα διδάγματα της ιστορίας.
Αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές, τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να λέει στους πολίτες ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές (σ.σ. αναφερόμενος στο Μνημόνιο) τονίζοντας ότι "οι λαοί βρίσκουν πάντα εναλλακτικές που μερικές φορές είναι αποτρόπαιες".
"Πρέπει κάτι να προτείνουμε στους Έλληνες" ανέφερε τονίζοντας ότι πρέπει το Μνημόνιο να αναθεωρηθεί στην κατεύθυνση που να μην φέρνει τους Έλληνες στην απελπισία, γιατί αυτή φέρνει "ακραίες λύσεις".
Απόσπασμα της ομιλίας
Στο πνεύμα Κον Μπεντίτ και η δήλωση του προέδρου των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
"Όποιος αρνηθεί την αλληλεγγύη στους Έλληνες, ρισκάρει εκτροχιασμό της χώρας σε χαοτικές ή αυταρχικές δομές, που θεωρούνταν από καιρό ξεπερασμένες", δηλώνει, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη, καθώς επί χρόνια "είχε μετατραπεί σε λεία λίγων οικογενειών, ενώ δεν διαθέτει λειτουργικές κρατικές δομές".
Ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών υπενθυμίζει μάλιστα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα μόλις την δεκαετία του '70 ξεπέρασε μία στρατιωτική δικτατορία και κατηγορεί την 'Μέρκελ ότι με την πολιτική της κατάφερε οι ακροδεξιοί και οι πολέμιοι της Ευρώπης να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.
Η ελληνική "θύελλα" πρωτοσέλιδο στη Μοnde
Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ελληνική θύελλα στην Ευρώπη" η Le Monde έχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα εντός της ΕΕ. "Ανίκανη να σχηματίσει κυβέρνηση, η χώρα αυτή που είναι της κατηγορίας φτερού για την ευρωζώνη, βυθίζει και πάλι την Ένωση στην κρίση", γράφει στον υπότιτλο της, ενώ στις εσωτερικές της σελίδες με εκτενή αρθρογραφία.
Ο Ζακ Ντελπά μέλος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης επισημαίνει ότι "πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα έχει σύνορα με την Τουρκία, είναι κοντά στη Συρία, το Λίβανο και το Ισραήλ. Εάν την εγκαταλείψουμε η χώρα μπορεί να γίνει η Σομαλία της Ευρώπης".
Η εφημερίδα εκτιμά ότι με αυτές τις συνθήκες "τα περιθώρια ελιγμών για τον Ολάντ είναι ιδιαίτερα περιορισμένα" και υπογραμμίζει ότι "η ελληνική κρίση κάνει πιο δύσκολη την είσοδο του Φρανσουά Ολάντ στη διεθνή σκηνή (…) γιατί με τη σειρά του ο νέος πρόεδρος θα βρεθεί εμπρός στο ακατόρθωτο, την διάσωση της Ελλάδας".
Nooz.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου