Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ζαχάρω: Αντιδράσεις του εμπορικού συλλόγου για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας

ky_zaxarosΣτην περικοπή των εφημεριών του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως αντιδρά με ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
Σε μια επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου
Παύλος Αργύρης αναφέρεται στην αναγκαιότητα της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας σε μια τουριστική περιοχή που κάθε καλοκαίρι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες λόγω του Καϊάφα, της Νέδας και των παραλιών. «Πολλά «ερωτηματικά» προξενεί η ανεξήγητη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου για την περικοπή λειτουργίας  του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως  τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες από κάποιο άλλο Κέντρο Υγείας.
Είναι γνωστό ότι στον διευρυμένο  Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, το Κέντρο Υγείας έχει εξυπηρετήσει πάρα πολλά περιστατικά και μάλιστα αρκετά σοβαρά. Η παραπάνω απόφαση, αγνοεί ότι ο Δήμος Ζαχάρως λόγω της προνομιακής του θέσης, που συνδυάζει τον Καϊάφα την παραλιακή ζώνη τον ποταμό της Νέδας και την Φιγαλεία, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, με αποτέλεσμα όλοι να είναι εκτεθειμένοι στις όποιες πιθανές μορφές και αιτίες πρόκλησης ασθένειας ή ατυχήματος  και να κινδυνεύει η ζωή τους.
Με βάση τα παραπάνω ο Εμπορικός Σύλλογος μετά από σύγκλιση έκτατου συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισε ότι :
Καταδικάζει την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Πύργου για την περικοπή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως ,μια απόφαση που δε σέβεται του πολίτες μιας περιοχής που έχει υποστεί αλλεπάλληλες οικονομικές και κοινωνικές  υποβαθμίσεις» αναφέρεται στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...