Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κάτω Σαμικό: Ψάχνουν στο βούρκο για την 87χρονη - Βρέθηκε η μια παντόφλα που φορούσε όταν χάθηκε (video)

ereunes1aΓια τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 87χρονης Μαρίας Ζιάτα. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Χθες το πρωί εντοπίστηκε
ereunes2ereunes3
ereunes5
ereunes4η μια από το ζευγάρι παντόφλες που φορούσε την περασμένη Παρασκευή η ηλικιωμένη, δίπλα σε βαλτώδη περιοχή στον κεντρικό αποστραγγιστικό αύλακα που διασχίζει την έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, στην περιοχή Κλειδί.

Ο γιος της αγνοούμενης γυναίκας δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να ακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του, χωρίς παρά το χρόνο που έχει περάσει να χάνει το κουράγιο του. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την τύχη της 87χρονης, ακόμα και την στιγμή που βρέθηκε μια παντόφλα της στο βούρκο.
Παρουσία των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ και των αστυνομικών με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μαρτζάκλη, συνεχίστηκαν το πρωί οι έρευνες, ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνέχισαν μαζί με εθελοντές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ, οδήγησε από την πρώτη ημέρα στο συγκεκριμένο σημείο στο βούρκο τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις έρευνες χωρίς να βρεθεί όμως εκεί κάτι. Χθες το πρωί αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος μέσα στο βούρκο και με ειδικό μηχάνημα άρχισε η εκσκαφή. Τότε βρέθηκε και η παντόφλα μέσα στη λάσπη, γεγονός οδήγησε στην εκτίμηση πως η ηλικιωμένη ίσως είχε πέσει και είχε χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Τελικά η συνέχεια της εκσκαφής δεν επιβεβαίωσε την εκτίμηση αυτή και αποφασίστηκε εκ νέου να κληθεί και άλλη ομάδα της ΕΜΑΚ με διασωστική λέμβο. Για ώρες στο χώρο που είχε καθαρίσει από τα καλάμια το μηχάνημα, έψαχναν μέσα στο βούρκο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια πεζοπόρο τμήμα και άλλη ομάδα με τον εκπαιδευμένο σκύλο ερεύνησαν και πάλι την περιοχή.

Όπως ανέφερε ο γιος της 87χρονης Νίκος Ζιάτας, η μητέρα του που πάσχει από ελαφριάς μορφής άνοια και ακολουθούσε συγκεκριμένα δρομολόγια στις μετακινήσεις της προς τις γειτόνισσες και τις φίλες της. Έτσι όταν βρήκε φραγμένο το μονοπάτι που ακολουθούσε, άλλαξε πορεία και παρά την προσπάθεια του βοσκού να την καθοδηγήσει σωστά, εκείνη φέρεται να επέμεινε με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη της στο δρόμο προς το βούρκο. Επίσης σχετικά γρήγορος ήταν ο χρόνος αντίδρασης της οικογένειας από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη της 87χρονης, αλλά παρά ταύτα δεν εντοπίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...