Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με τα εργασιακά των στρατιωτικών.Θα επαναδιαπραγματευθεί;





Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι από σήμερα το θέμα που θα απασχολήσει.Όλοι λένε ότι πρέπει να σχηματιστεί γιατί “ο τόπος δεν σηκώνει άλλες εκλογές”.Ωστόσο θέματα όπως το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιοι πρέπει -έστω και με το ζόρι- να συμμετάσχουν αποτελούν εμπόδια που στην παράλογη ελληνική πραγματικότητα μπορούν ακόμη να οδηγήσουν σε ναυάγιο.

Δεν είναι βέβαια το πιο πιθανό σενάριο.Ο κ.Βενιζέλος που είναι ο “εφευρέτης” της κυβέρνησης “συνευθύνης” θα έχει καταλάβει ήδη ότι θα πρέπει έστω και με βαριά καρδιά να στηρίξει τη κυβέρνηση Σαμαρά. Και οι δυο τους μαζί θα πρέπει βέβαια να έχουν κατά νου ότι αυτή η κυβέρνηση δεν προέκυψε μόνο από την πίστη από των ψηφοφόρων στις προτάσεις τους,αλλά και από φόβο κα ανασφάλεια.Γι΄ αυτό κα η ανοχή που θα έχει θα είναι …ανύπαρκτη.

Επαναδιαπραγμάτευση ήταν η υπόσχεσή τους και αυτό περιμένουν οι πολίτες.Ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά τους. Και αυτό αφορά και στους στρατιωτικούς.

Τρία χρόνια τώρα έχουν υποστεί μια απίστευτη πίεση από τις περικοπές στα εισοδήματά τους κι έχουν δει το επίπεδο διαβίωσής τους να υποβαθμίζεται τραγικά.

Πριν μπούμε στον πυρετό των εκλογών είχε αποφασιστεί η περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων τους κατά 12%. Με απαίτηση της τρόϊκας η οποία για τις ΕΔ έχει …άγριες διαθέσεις. Θέλει περικοπές,περικοπές,περικοπές.

Οι εκλογές τελείωσαν ,ο κ.Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός ή στη χειρότερη γι΄ αυτόν περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η όποια κυβέρνηση.Και ο κ.Βενιζέλος συμπαραστάτης. Θα επαναδιαπραγματευτούν λοιπόν ή όχι; Κι αυτό σημαίνει:

•θα “κόψουν” την επερχόμενη μείωση του 12% για τους στρατιωτικούς;

•θα λάβουν μέτρα για την ανακούφιση των στρατιωτικών;

•θα τις αφήσουν ήσυχες να λειτουργούν όπως πρέπει ή θα συνεχίσουν να τις έχουν σε εξάρτηση με τους κομματικούς κομισάριους;

•θα τολμήσουν να λύσουν θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία τους;

•θα αποφασίσουν επιτέλους -και για λόγους οικονομίας- να προχωρήσουν σε ουσιαστική και μελετημένη αναδιοργάνωση;

Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.Ήρθε ώρα αποφάσεων τις οποίες ο κόσμος περιμένει. Η συνεχίση της πολιτικής του μνημονίου όπως την είχαν συμφωνήσει Σαμαράς και Βενιζέλος ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι επιλογή της νέας κυβέρνησης,γιατί θα οδηγήσει μαθηματικά σε αναταραχή και σε νέες εκλογές.Και σ ΄ αυτές οι κ.Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θα έχουν πια να πουν τίποτα. Η επαναδιαπραγμάτευση ήταν το τελευταίο τους χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...