Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πύργος: Στο σκοτάδι το 1ο Λύκειο – Έκλεψαν καλώδια μεγάλης αξίας


kalodia1Μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ξανά κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να καταβληθεί στο 1ο Λύκειο Πύργου, που στεγάζεται
kalodia2sotiropoulosσε λυόμενα πίσω από το εργοστάσιο Ξυστρή.
Οι κυνηγοί του χαλκού, «χτύπησαν» και εδώ κλέβοντας περίπου δύο χιλιόμετρα καλωδίων που η αξία τους ίσως να φτάνει και τις 20.000 ευρώ.

Οι κλοπές ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Ο διευθυντής της σχολικής αυτής μονάδας Βασίλης Σωτηρόπουλος σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι, αναφέρθηκε για το θέμα και εξέφρασε τόσο τον προβληματισμό όσο και την αγανάκτηση του για τα περιστατικά αυτά, που αποδυναμώνουν το σχολείο και θέτουν υπό αμφισβήτηση την επαναλειτουργία του το Σεπτέμβρη, χωρίς οικονομική βοήθεια στην αποκατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου.

Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε πως το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο φύλακας έφυγε περί τις 11 το βράδυ, όπου δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρωί ο επόμενος φύλακας διαπίστωσε ότι άγνωστοι δράστες είχαν ανοίξει τα καπάκια σε φρεάτια του δικτύου ηλεκτροδότησης και είχαν κλέψει καλώδια, χάλκινα και μεγάλου διαμετρήματος.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ¾ των κτιριακών εγκαταστάσεων να μην έχουν ηλεκτροδότηση.

«Αμέσως έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες, καταγγέλθηκε το γεγονός στην Αστυνομία όπου έδωσα κατάθεση, στο δήμο που είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη του κτιρίου, καθώς όλα τα σχολεία είναι στη δικαιοδοσία του. Παρακαλέσαμε να  μπουν φύλακες και βράδυ. Έγινε μια πρώτη κίνηση όμως υπήρξε μια αντίδραση με αποτέλεσμα φύλακες να μπαίνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και ο επόμενος από τις 6 το πρωί, άρα να μένει ένα κενό χρονικό διάστημα 4 ωρών  χωρίς φύλαξη το κτίριο.

Χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ λοιπόν Τετάρτη βράδυ, 3 τη νύχτα χτυπά ο συναγερμός δίνοντας σήμα στην ιδιωτική σεκιούριτι ότι γίνεται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Εγώ βέβαια ενημερώθηκα το πρωί στις 6 από την εταιρία. Ήρθα εδώ και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε ρεύμα σε κανένα κομμάτι του κτιρίου γιατί είχε γίνει αφαίρεση και των υπόλοιπων καλωδίων. Από κει και πέρα έχει ξεκινήσει ένας καινούργιος αγώνας δρόμου», εξήγησε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Ο διευθυντής του σχολείου διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως το 1ο Λύκειο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά σε λίγες ημέρες, παρά την αδυναμία του δήμου να συμβάλει σε αυτό. Με μπαλαντέζες και ηλεκτρολόγους γίνεται προσπάθεια να δοθεί ηλεκτρική παροχή. Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια για πλήρη φύλαξη όλη τη νύχτα από φύλακες.

Η πρώτη αποτίμηση από ηλεκτρολόγο για το κόστος των κλεμμένων καλωδίων, φανερώνει κλοπή περίπου 2000 μέτρων υλικού αξίας 15.000 έως 20.000 ευρώ.

«Ένα  κόστος τρομακτικό, το σχολείο είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί, ο δήμος δεν έχει τα οικονομικά και που σημαίνει, πολύ φοβάμαι, ότι θα φτάσουμε Σεπτέμβρη και το σχολείο μας δεν θα έχει ρεύμα, άρα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Αν δεν μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο, από κει και πέρα ας αναλάβει η πολιτεία, ο δήμος που είναι υπεύθυνος, τα μέτρα του και τις ευθύνες του, διαφορετικά εγώ πιστεύω και θα είμαι αρωγός σε μια κίνηση γονέων παιδιών, να ξεσηκωθούμε.

Φυλασόμεθα ή δεν φυλασόμεθα, είμαστε έρμαιο στον κάθε ένα λωποδύτη, κλέφτη δεν ξέρω τι άλλο, ανά πάσα στιγμή. Έγινε μια τεράστια ζημιά στη δημόσια περιουσία, από ότι μου είπαν γίνονται ανάλογες ζημιές και σε άλλους χώρους και σχολεία (ειδικό σχολείο κτλ) κάτι πρέπει να γίνει. Είμαι αποφασισμένος να κινητοποιήσω όσες δυνάμεις μπορούν και είναι πρόθυμες να βοηθήσουν έστω και με τη διαμαρτυρία.

Το να λέμε "δεν μπορούμε, δεν κάνουμε", δεν ξέρω και εγώ πως μπορεί να λειτουργήσει, να υπάρχει μια ευνομούμενη πολιτεία και να πούμε ότι θα φέρουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα. Αν δεν μπορούν ας το κλείσουν το σχολείο» δήλωσε καυστικά ο κ. Σωτηρόπουλος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...