Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ηλεία: Νέα απάτη με κάρτα για το ίντερνετ – "Λεία" 600 ευρώ στην Κρέστενα


Τελικά δεν ήταν μόνο ένα το θύμα του επιτήδειου, που «χτυπά» τηλεφωνικά στην Ηλεία, ίσως και από άλλη περιοχή, για να αποσπάσει χρηματικά οφέλη μέσω της χρήσης των ποσών που
μπορούν να παρέχουν οι κάρτες συναλλαγών για το ίντερνετ paysafe.

Μετά το περιστατικό στη Γαστούνη με θύμα ένα 49χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, ο δράστης τα κατάφερε και στην Κρέστενα. Μόνο που εκεί το ποσό δεν ήταν 300 ευρώ, αλλά τα διπλά.

Ο άγνωστος δράστης σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr κατάφερε να ξεγελάσει μέσω τηλεφώνου τον ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, παρουσιαζόμενος ως γνωστός γιατρός της περιοχής. Η χροιά της φωνής μάλλον ήταν τέτοια που πείστηκε για τον συνομιλητή του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που εκτύπωσε τις κάρτες paysafe για το ίντερνετ συνολικής αξίας 600 ευρώ.

Στη συνέχεια τηλεφωνικά πάντα, γνωστοποίησε τους κωδικούς pin στο δράστη που έκλεισε το τηλέφωνο αφήνοντας τον καταστηματάρχη με την εντύπωση, πως ο «ευυπόληπτος γιατρός» θα εμφανιστεί άμεσα για να πληρώσει το χρέος του. Έχοντας περάσει λίγες ώρες και αφού πλέον φάνηκε πως δεν εμφανιζόταν ο «πελάτης» να καταβάλει το ποσό, ο καταστηματάρχης κατήγγειλε το θέμα στο Α.Τ. Κρεστένων.

Οι Αρχές στο νομό μετά τα δύο απανωτά κρούσματα εφιστούν την προσοχή στους εμπλεκόμενους με τέτοιες συναλλαγές, ώστε να μην υπάρξουν και άλλα θύματα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...