Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Χάλκινος» ο judoka Ηλίας Ηλιάδης - To πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα


Ο Ηλίας Ηλιάδης επικράτησε του Βραζιλιάνου Καμίλιο, έπειτα από μία επιβλητική εμφάνιση, πατώντας έτσι στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στην κατηγορία -90kg του τζούντο!


Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να έχει αφήσει στο παρελθόν την ήττα από το Ρώσο Ντενίσοφ και με δυο επικρατήσεις απέναντι στον Αυστραλό Άντονι -με Ippon- και τον Βραζιλιάνο Καμίλιο -με ένα Yuko- κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιακή επιτυχία του έπειτα από το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.

«Μπράβο στο παλικάρι που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας», δήλωσε με πρόδηλη ικανοποίηση ο υφυπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης.




Ο Καπράλος για τον Ηλιάδη


''Είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί κατακτήθηκε με πολύ κόπο το πρώτο μετάλλιο, που κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης'', δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στον Real FM στην εκπομπή του Γιώργου Παγάνη και της Μάρως Λεονάρδου.

''Αυτό το μετάλλιο ήταν πολύ πιο δύσκολο από το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας. Γι' αυτό ο Ηλίας Ηλιάδης το αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες, σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας'', πρόσθεσε ο Σπύρος Καπράλος.

Παράλληλα μίλησε και για τις ατυχίες που είχαν οι Έλληνες αθλητές τονίζοντας ότι ''είχαμε πολλές ατυχίες μέχρι τώρα, μας πόνεσαν πολύ. Οι αγώνες συνεχίζονται, έχουμε ακόμα πιθανότητες''.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ηλιάδη

''Η Ελλάδα χρειάζεται το μετάλλιο, και αυτό είναι που μου έδωσε δύναμη'', δήλωσε ο Ηλίας Ηλιάδης στον Real FM, αμέσως μετά τη νίκη του και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...