Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ηλεία: Ζωντανεύουν τα χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)


Ηλεία: Ζωντανεύουν τα χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)Οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο, και οι γειτονιές και πλατείες από τα παιδιά που αναστατώνουν ευχάριστα τους κατοίκους με τις φωνές και τα παιχνίδια τους.
Αυτές τις ημέρες, τα χωριά της Ηλείας ζωντανεύουν και πάλι, αφού οι ετεροδημότες επιλέγουν τα πάτρια εδάφη για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο με συγγενείς και φίλους.
Οι ντόπιοι περιμένουν πως και πώς να έρθουν αυτές οι μέρες, αφού έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους που ζουν και εργάζονται μακριά και συνήθως έχουν να τα δουν ένα χρόνο ? αν οι υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να έρθουν και το Πάσχα.

Η κρίση γεμίζει τα χωριά
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο δεν εμποδίζει τους ετεροδημότες να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αντίθετα, τους οδηγεί εδώ. Κι αυτό γιατί στην επαρχία η ζωή είναι σίγουρα πιο οικονομική και επιπλέον, επιστρέφοντας στο κλεινόν άστυ, οι επισκέπτες θα πάρουν μαζί τους και κάποιες?προμήθειες από τα χωριά τους, αφού εκεί θα βρουν καθαρά και υγιεινά κρέατα, ντόπιο κρασί και λάδι, λαχανικά και ότι άλλο καλό έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της.

Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...