Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο


panagiaΜε τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό εορτάσθηκε σήμερα, στο ιερό νησί της Τήνου η Εθνικοθρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως και του τορπιλισμού της «ΕΛΛΗΣ», παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελουμένου από τους Υπουργούς, Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου και τους Υφυπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Λιμενικού Σώματος και Στόλου, των Περιφερειάρχη και Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τους Δημάρχους Ραφήνας και Τήνου, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πυροσβεστικού Σώματος και Αστυνομίας, τους Βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, του Προέδρου και μελών της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής.

Τιμές απέδωσαν οι Φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του ΠΙΙΕΤ, ενώ τα πολεμικά «ΛΙΑΣΚΟΣ», «ΡΩ» και «ΛΕΣΒΟΣ» κατεστόλισαν επί διήμερον το λιμάνι της Τήνου.
Αγήματα του Ναυτικού , του Λιμενικού και της Αστυνομίας έφεραν επί των ώμων την Εικόνα κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής, ενώ οι Ιερείς και οι χοροί των ψαλτών εμελώδησαν και ιερούργησαν την εορτή.
Της Θείας Λειτουργίας και της λιτανευτικής πομπής προέστη ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος και ομίλησε από της εξέδρας στην πλατεία «Παντανάσσης», του Υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου εκφωνήσαντος εκ μέρους της Κυβερνήσεως εόρτιον λόγον.
Την Θεία Λειτουργία αναμετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ την λιτανεία εκάλυψε η Κρατική Τηλεόραση.
Φωτογραφίες: Romfea.gr
panagia1
panagia2
panagia3
panagia4
panagia5
panagia6
panagia7
panagia8
panagia9
panagia10
panagia11
panagia12
panagia13
 panagia14
panagia15
panagia16 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...