Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

"Στα πράσα" 49χρονος μέσα στον πρώην ΧΑΔΑ Αρχ. Ολυμπίας με καλαματιανά σκουπίδια - Πήγε να χτυπήσει έξι αστυνομικούς με φορτηγό


skoupidia.JPGΔραματική ήταν η νύχτα της Πέμπτης στον πρώην ΧΑΔΑ Αρχαίας Ολυμπίας στο Φλόκα, που όπως φαίνεται συνεχίζεται εκεί η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων, από συγκεκριμένους
ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και ίσως τα ξημερώματα της Παρασκευής ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 49χρονος από την περιοχή, δεν περίμενε ότι τελειώνοντας από το Δικαστήριο με την προηγούμενη υπόθεση που απασχόλησε τις Αρχές, οι αστυνομικοί θα είχαν στήσει ενέδρα για να τον πιάσουν για ακόμα μια φορά επ΄ αυτοφώρω μέσα στον ΧΑΔΑ να μεταφέρει σκουπίδια από την περιοχή της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ ΑΔ Ηλείας ενέδρευσαν στο χώρο του ΧΑΔΑ και στις τέσσερις τα ξημερώματα είδαν τη νταλίκα να φτάνει φορτωμένη σκουπίδια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 49χρονος «…οδηγώντας επικαθήμενο όχημα το όποιο ήταν φορτωμένο με απορρίμματα κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν, τους κατεδίωξε για απόσταση μεγαλύτερη των 70 μέτρων επιχειρώντας διαρκώς ελιγμούς για να τους κτυπήσει. Ειδικότερα Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας εντόπισαν τον 49χρονο να εισέρχεται με επικαθήμενο όχημα το όποιο ήταν φορτωμένο με σκουπίδια στον πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση Φλόκα Ηλείας και του έκαναν σήμα στάσης, με σκοπό να τον ελέγξουν.

Ο 49χρονος αντί να ακινητοποιήσει το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν κοντά σε αυτό και στη συνέχεια τους καταδίωξε για απόσταση εβδομήντα μέτρων περίπου προβαίνοντας διαρκώς σε ελιγμούς με σκοπό να τους κτυπήσει. Το όχημα δράστη κατασχέθηκε αφού ακινητοποιήθηκε σε ένα δύσβατο σημείο του Χ.Α.Δ.Α. κατά την προσπάθεια του να διαφύγει. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος δράστης που πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, με βάση με τα παραστατικά που εντόπισαν οι αστυνομικοί είχε φορτώσει τα σκουπίδια από την Καλαμάτα με προορισμό περιοχή στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και ώρα αναχώρησης στις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης. Το ίδιο ή παρόμοιο δρομολόγιο με αφετηρία την Καλαμάτα έχει πιστοποιηθεί πολλές φορές από τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως ο 49χρονος, πρωταγωνιστής πολλών επεισοδίων στο θέμα των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη περιοχή, μόλις την Πέμπτη καταδικάστηκε από το Δικαστήριο του Πύργου μαζί με ακόμα ένα άτομο για την απώθηση όγκων χώματος δίπλα στην χωματερή με 15 μήνες φυλάκισης με αναστολή, ενώ τα δύο μηχανήματα του κατασχέθηκαν.

Πρώτη ανάρτηση: 21/09 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/09 06:24
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...