Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του ιερέα – Θέμα ωρών οι επίσημες ανακοινώσεις - Τι έβγαλε η νύχτα στην Ασφάλεια


Στον ηθικό αυτουργό και στον δράστη της δολοφονίας του ιερέα από τη Φωκίδα φαίνεται πως έχουν φτάσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες
του ilialive.gr η νύχτα έφερε αποτελέσματα στην έρευνα των αστυνομικών. Κανείς στην Υ.Α. Πύργου, δεν πήγε για ύπνο πριν φτάσουν σε κάποιο ουσιαστικό στοιχείο ή αποτέλεσμα στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί συνεχίζουν την έρευνα εξετάζοντας πλέον τις λεπτομέρειες που θα τους οδηγήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις, ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες.

Επισήμως η εξιχνίαση της άγριας και εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου ιερέα φέρεται να είναι θέμα ωρών. Και ένα από τα κίνητρα που έχει διερευνηθεί σε βάθος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και αυτό του εγκλήματος πάθους.

Πάντως από αυτά που έγιναν γνωστά μέσα από τις καταθέσεις, τα νέα δεδομένα πιθανότατα να φέρουν μεγάλη ανατροπή.

Νεότερη ενημέρωση

Ένας 41χρονος από τους Κρουνούς της Κρέστενας φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο ιερέα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και το αρχικό ρεπορτάζ του ilialive.gr επρόκειτο για έγκλημα πάθους καθώς με βάση τα ίδια στοιχεία ο δράστης φέρεται να είχε σχέση με την 43χρονη σύζυγό του ιερέα.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες στην υπόθεση από χθες το βράδυ βρίσκονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και εξετάζονται κατ' αντιπαράσταση και φέρονται να έχουν δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία στους αστυνομικούς που οδηγούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος με τους δύο εμπλεκόμενους, έγινε κάποια στιγμή υπο άλλες συνθήκες χθες, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει με βάση όλα τα νέα δεδομένα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αντιφάσεις που υπέπεσε στην κατάθεσή της η σύζυγός του ιερέα, έστρεψε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και τις έρευνες σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του κινήτρου της ληστείας.

Τα λάθη των δραστών στην υπόθεση σύμφωνα με το protothema.gr

Η 43χρονη παπαδιά ομολόγησε ότι γνώριζε το σχέδιο του εραστή της, το οποίο είχαν καταστρώσει μαζί!

Τα κενά στα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, ήταν εκείνα που τους έκαναν να υποψιαστούν ότι κάτι έκρυβε η διαβολική γυναίκα. Και πρώτο αυτό που ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη. Έτσι –είπε- όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο αυτοκίνητο, είδε μόνο μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους να απομακρύνεται. Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου. Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.

Το δεύτερο λάθος ήταν αυτά που ψέλλισε όταν –υποτίθεται ότι- βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκοντας νεκρό τον 52χρονο σύζυγό της, ότι δηλαδή είχαν πάει να κάνουν ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα της Ζαχάρως. Οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και δεν υπήρχε λόγος να έχουν πολλά χρήματα μαζί τους. Άλλωστε, πάνω στο νεκρό ιερέα και στην τσάντα της συζύγου του βρέθηκαν αρκετά χρήματα, που δεν θα άφηνε ένας τυχαίος κακοποιός ο οποίος θα σκότωνε για να ληστέψει!

Το τρίτο λάθος ήταν ότι η 43χρονη προσδιόρισε με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια το χρόνο που έμεινε… λιπόθυμη όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα του ιερέα, πράγμα αδύνατο για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τόσο ισχυρό κλονισμό! Αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά η σατανική παπαδιά, δεν διαπίστωσαν αντιδράσεις που να έδειχναν ότι είχε πάθει σοκ!

Το τέταρτο λάθος της γυναίκας ήταν ότι άφησε να εννοηθεί πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες, χωρίς όμως να εξηγήσει από ποιον και για ποιο λόγο. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, πληροφορήθηκαν από την Φωκίδα όπου ιερουργούσε ο 52χρονος κληρικός ότι όχι μόνο δεν είχε εχθρούς αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός κι έτσι κατάλαβαν ότι κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Το πέμπτο λάθος το έκανε ο ίδιος ο 41χρονος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας... Το ότι άδειασε σχεδόν τη γεμιστήρα του πυροβολώντας οκτώ φορές τον άτυχο ιερωμένο, έδειχνε μίσος και πάθος και όχι επίθεση ληστών! Ακόμη και το ότι φρόντισε να τον πλήξει σε καίρια σημεία στο κεφάλι και το στήθος, δίνοντάς του ακόμη και τη χαριστική βολή στον τράχηλο καθώς ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος, έδειχνε από την πρώτη στιγμή ότι σκοπός του δράστη ήταν να σκοτώσει!

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο ιερέας ήταν ουσιαστικά ξένος στην περιοχή και άρα δεν θα είχε εχθρούς που να επιθυμούν το θάνατό του, ήταν λογικό οι υποψίες για ένα έγκλημα που από την αρχή έδειχνε να έχει κίνητρο το πάθος να πέσουν στη σύζυγό του. Η ολονύκτια ανάκριση έφερε αποτελέσματα και η 43χρονη ηθική αυτουργός αποκάλυψε την ταυτότητα του δράστη, με τον οποίο ομολόγησε ότι είχαν κρυφό δεσμό και είχαν προσχεδιάσει την ενέδρα θανάτου για να «ξεφορτωθούν» τον ιερέα!

Τραγικά θύματα αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, είναι τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά την δολοφονία στην Ηλεία και έδωσαν κατάθεση στις αρχές, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην εξιχνίαση. Η μαρτυρία τους ότι η σχέση των γονιών τους είχε κλονιστεί τον τελευταίο καιρό, έδειξε στους αστυνομικούς ένα πιθανό κίνητρο που τελικά αποδείχθηκε αληθινό!
ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...