Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: Μπόρες στα ημιορεινά Τρίτη & Τετάρτη - Το πρώτο φθινοπωρινό χαμηλό φαίνεται από την Πέμπτη


Φαινόμενα καλοκαιρινού τύπου Τρίτη και Τετάρτη, δηλαδή θερμικής αστάθειας τοπικές μπόρες/καταιγίδες μετά το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν στα ημιορεινά-ορεινά.
Να σημειώσουμε, φαινόμενα όπως της περασμένης Παρασκευής και αυτά που αναμένουμε το επόμενο 48ωρο δεν θεωρούνται πρωτοβρόχια.

Η θερμοκρασία σε φθίνουσα πορεία καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός σταδιακά από την Πέμπτη. Όπως ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενες προγνώσεις, τα προγνωστικά στοιχεία ήθελαν αλλαγή του καιρού γύρο στις 15/9. Φαίνεται λοιπόν, με τα νεότερα στοιχεία να σταθεροποιείται κάπως η έλευση του πρώτου βαρομετρικού χαμηλού για την Πέμπτη 13/9 και κυρίως την Παρασκευή 14/9.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό.


Την Τρίτη 11/9, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της νότιας Ηλείας και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση γενικά στους 30 και τοπικά έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη 12/9, αρχικά ηλιοφάνεια, τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς στα κεντρικά και νότια πεδινά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στους 29 και τοπικά έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι δυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Και περνάμε στις κρίσιμες προγνωστικά ημέρες, Πέμπτη 13/9, Παρασκευή 14/9 και Σάββατο 15/9. Φαίνεται λοιπόν αυτό το τριήμερο να μας επηρεάζει το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό για το φετινό φθινόπωρο, τις πρώτες ουσιαστικά φθινοπωρινού τύπου βροχές (πρωτοβρόχια), με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση νοτίων διευθύνσεων ανέμων. Επειδή προγνωστικά ακόμα είναι νωρίς, δεν θα προχωρήσουμε σε περισσότερες πληροφορίες, θα περιμένουμε το επόμενο 48ωρο τις νεότερες προγνώσεις των προγνωστικών μοντέλων. Έτσι από αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη θα μπορούμε να μιλήσουμε με σχετική ασφάλεια για την πορεία του χαμηλού, την διάρκεια και την ένταση των φαινομένων.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...