Λυγιά Βαρθολομιού: Οι λαθρομετανάστες δεν πρόλαβαν να δουν τη θάλασσα . . .



lathro2Το δρόμο για την παραλία της Γλύφας αναζητούσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ομάδα Πακιστανών οικονομικών μεταναστών προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος και να
latrho1
lathro3περάσουν στην Ιταλία και από κει στην κεντρική Ευρώπη σε αναζήτηση καλύτερης τύχης…
Το σχέδιο «ναυάγησε» γιατί έγιναν αντιληπτοί από πολίτες που κάλεσαν την Αστυνομία και τους συνέλαβε, τους περισσότερους στην περιοχή της Λυγιάς Βαρθολομιού, ενώ με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κατακόλου, εντοπίστηκαν και δύο ακόμα άτομα που εξετάζεται ο ρόλος τους ως πιθανοί διακινητές.

Συνολικά οι Αρχές συνέλαβαν 41 άτομα διαφόρων ηλικιών τα οποία προωθήθηκαν στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο. Από αυτούς διαπιστώθηκε πως οι δέκα διέθεταν προσωρινές άδειες παραμονής ή έγγραφα διοικητής απέλασης στα οποία δεν είχαν εκπνεύσει οι ημερομηνίες. Οι υπόλοιποι παρέμειναν κρατούμενοι προκειμένου να ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την επιβολή του μέτρου της Διοικητικής Απέλασης σε βάρος τους.

Οι μετανάστες από το Πακιστάν εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί και άμεσα με την ενημέρωση των Αρχών κινητοποιήθηκαν οι ειδικές ομάδες ΟΠΚΕ και Ασφαλείας, το Επιτελείο της Α.Δ. Ηλείας και της Α.Υ. Αμαλιάδας αλλά και οι αστυνομικοί από το Α.Τ. Βαρθολομιού. Σύντομα οι έρευνες απέδωσαν καρπούς και η πρώτη ομάδα με 23 μετανάστες εντοπίστηκε λίγο πριν από τη διασταύρωση της Λυγιάς στο δρόμο Βαρθολομιού – Λουτρών Κυλλήνης. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι διάσπαρτοι σε παράδρομους. Με οχήματα της Α.Δ. Ηλείας μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια.

Εκτιμάται πως ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος και κάποιοι πρόλαβαν να κρυφτούν πάντα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ανέβουν σε μικρό σκάφος για να διαφύγουν στο Ιόνιο.
Οι Πακιστανοί σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στην περιοχή κυρίως από την Αθήνα και την Αττική, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή αυτοκίνητα ομοεθνών τους που τους μετέφεραν έως την Ηλεία.

Στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, οι άνδρες των ΚΕΑ προσήγαγαν δύο άτομα έναν Πακιστανό και έναν Ινδό, των οποίων ο ρόλος εξετάζεται. Δηλαδή αν πρόκειται για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην επιχείρηση εξόδου προς την Ευρώπη των μεταναστών ως «έμποροι ελπίδων» ή αν πρόκειται για απλούς φίλους που τους βοήθησαν.

Πρώτη ανάρτηση 10/09 11:05
Τελευταία ενημέρωση 11/09 02:17
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ