Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Hλεία: Με το τζάκι και την ξυλόσομπα για να βγει ο χειμώνας...




Hλεία: Με το τζάκι και την ξυλόσομπα για να βγει ο χειμώνας...
Οι προετοιμασίες για τον χειμώνα ξεκίνησαν και οι προμήθειες καυσόξυλων από τους  Ηλείους για τις σόμπες και τα τζάκια, με το σκεπτικό οι περισσότεροι να μειώσουν τα έξοδα της καύσης πετρελαίου και της χρήσης κλιματιστικού με ηλεκτρικό ρεύμα.


Αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο ποσοστό των ενδιαφερομένων ερευνά κυρίως στους εμπόρους του είδους, για την ξυλεία που έχουν προς πώληση, καθώς και τις τιμές της, προκειμένου να προχωρήσουν είτε σύντομα είτε τον ερχόμενο μήνα στην παραγγελία της και στην προμήθειά της.

Hλεία: Με το τζάκι και την ξυλόσομπα για να βγει ο χειμώνας...
Αναζητούν την πιο οικονομική αγορά και σταδιακά προμηθεύεται ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του, από έναν τόνο μέχρι και δέκα, σε ορισμένες περιπτώσεις.


Η τιμή των καυσόξυλων κυμαίνεται και  φέτος στα περσινά επίπεδα, από 140 ευρώ ως 165 ευρώ τον τόνο, στα είδη δρυς, οξιά και πουρνάρι. Η δε αγοραστική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τον  Οκτώβριο και αφορά στις πρώτες προμήθειες, ενώ συνεχίζεται μέχρι και τέλη του χρόνου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.



O νέος Αγορανομικός Κώδικας τέθηκε υπό διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα και προτείνεται η διακίνηση καυσόξυλων να γίνεται υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι).  


Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν στα ξύλα αφού θα ακριβύνει πολύ το πετρέλαιο.  


Η πώληση με το κυβικό και όχι με το κιλό θα είναι υπέρ του καταναλωτή, αφού τα ξύλα βρεγμένα ζυγίζουν περισσότερο, ενώ δεν έχουν λείψει και καταγγελίες ότι πολλοί από τους εμπόρους βρέχουν τα ξύλα μόνοι τους για να βγάλουν περισσότερο κέρδος.  Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα...

Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr


patrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...