Πύργος: Πάνω από 3000 άτομα στις απεργιακές κινητοποιήσεις – Πρωτοφανής συμμετοχή (photos & video)


Ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι όλοι οι κλάδοι από όλη την Ηλεία, εκπροσωπήθηκαν στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση
στον Πύργο το πρωί της Πέμπτης. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 3000 άτομα που όμως χωρίστηκαν σε τρία μέτωπα, αν και τα δύο ενώθηκαν στη συνέχεια.

Η αρχή των κινητοποιήσεων έγινε με το ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία ΟΤΕ την μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης για να καταλήξει στην είσοδο του Πύργου στη διασταύρωση Φιλοθέης. Μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΜΕ, η ΟΑΣΗ με τους αγρότες, ο Συνδικάτο Οικοδόμων, αρκετοί άλλοι φορείς και σύλλογοι, οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ Αμαλιάδας και Πύργου, οι εμπορικοί σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας και άλλων περιοχών.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Επαγγελματικού κόσμου της Ηλείας συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου ξεκίνησαν ομιλίες κατά της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Στο μεταξύ μια άλλη μεγάλη κινητοποίηση αυτή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων – ουσιαστικά της ΑΔΕΔΥ – ξεκινούσε έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που τελεί υπό κατάληψη επί διήμερο από τους εργαζόμενους.

Και εδώ ξεκίνησε πορεία προς το κέντρο της πόλης με σημείο συνάντησης στην κεντρική πλατεία όπου τελικά ενώθηκαν τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων με τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο και όλοι μαζί κατέβηκαν στην πλατεία ΟΤΕ όπου απέκλεισαν το κέντρο της πόλης για αρκετή ώρα.

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση όλων για το σημερινό αποτέλεσμα, για την πολύ μεγάλη συμμετοχή (99%) των καταστημάτων και των επαγγελματιών και το κυριότερο των επαγγελματιών της εστίασης, καθώς ήταν χαρακτηριστικό πως αρκετός κόσμος παρακολουθούσε αναζητώντας μια σκιά λόγω ζέστης τις ομιλίες από τις καρέκλες των κλειστών καφετεριών της πλατείας.

Οι συμμετέχοντες στη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στην Ηλεία, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη απεργία αν και πολλοί ήταν αυτοί που επιθυμούν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε την ευχάριστη έκπληξη της κινητοποίησης. Τους μαθητές που σε δύο περιπτώσεις εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητοι και πίσω από τις πορείες με παρατεταμένα χειροκροτήματα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ