Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΜεΓΑΛΛΙΑ Θρύλου! - Ζωντανός για πρόκριση με ανατροπή στο 91΄

Με γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις και άλλο ένα του Τοροσίδη στο 73΄, ο Ολυμπιακός έφυγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής από την Γαλλία επικρατώντας της Μονπελιέ με 2-1 και αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλο διπλό της Σάλκε στο Λονδίνο.

Το LIVE του αγώνα


Πέρυσι ήταν η Μαρσέιγ, φέτος η Μονπελιέ. Πέρυσι ήταν ο Φετφατζίδης, φέτος ο Τοροσίδης και ο Μήτρογλου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Γαλλία, πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν αρκετά νωθρά στο ματς δίνοντας στη Μονπελιέ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλαυατα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και απειλούσαν μόνο με ατομικές προσπάθειες του Μπελχαντά. Ο Ολυμπιακός σταδιακά ανέβηκε μέτρα και έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μασάντο στο 24. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Μονπελιέ να απειλεί με τον Σαρμπονιέ αλλά τον Κάρολ να κρατάει το μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα. Ο Ιταλός διαιτητής δεν είδε το κοντρόλ με το χέρι του Ουτάκα, ο Νιγηριανός σέρβιρε για τον Σαρμπονιέ και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Κάρολ, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και το ματς απέκτησε... τρελό ρυθμό. Στο 55΄ο Φουστέρ έχασε μοναδική ευκαιρία, με τη Μονπελιέ να απαντάει δύο λεπτά αργότερα με τον Μπλεχαντά. Η “ανεξήγητη” έξοδος του Γκρέκο από το ματς αποδιοργάνωσε τους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι βρήκαν όμως και πάλι τη λύση από στημένη φάση. Στο 73΄ μετά το φάουλ του Χολέμπας ο Τοροσίδης κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να μάχονται για το νικητήριο γκολ και τελικά αυτό ήρθε για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις. Στην αντεπίθεση ο Αμπντούν πέρασε τον Μπεντιμό και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που έδωσε στον Ολυμπιακό το τέταρτο διπλό της ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ντεμπούτο του στην διοργάνωση, στα 19 του χρόνια, έκανε ο Λυκογιάννης ο οποίος μπήκε στο ματς στο 87ο λεπτό.

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ):
Πιονιέ, Μ’ Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σταμπουλί, Μπελχαντά, Καμπελά, Σαϊί (85’ Μαρβό), Ουτάκαν, Μουνιέ (60’ Εστράδα), Σαρμπονιέ (68’ Καμαρά).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Γκρέκο (60’ Αμπντούν), Φουστέρ (88’ Λυκογιάννης), Τζεμπούρ (70’ Μήτρογλου).

Οι “Πειραιώτες” απέκτησαν ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες αν το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου ήταν διαφορετικό. Η Σάλκε επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο και ανέβηκε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς. Οι “κανονιέρηδες” έχουν 6, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 3 και τελευταία η Μονπελιέ με 1.
Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μονπελιέ και η Σάλκε την Άρσεναλ.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...