Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πρόταση για Αστυνομικό Τμήμα και Ειρηνοδικείο Βάρδας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πρόταση για Αστυνομικό Τμήμα και Ειρηνοδικείο Βάρδας ;Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης, με σκοπό τη συζήτηση των προτάσεων που καταθέτει και τη λήψη αποφάσεων στα θέματα του Αστυνομικού Τμήματος και του Ειρηνοδικείου της Βάρδας ζητά από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος.


Συγκεκριμένα, το κείμενο των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρει: «Κύριε Δήμαρχε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Βάρδα στις 10/09/2012 έγινε συζήτηση μετά από δική μας ερώτηση για τα ειρηνοδικεία και για τα Αστυνομικά τμήματα (στέγαση) κατά την εισήγηση της επιτροπής που είχε ορισθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί μιλήσατε κάποια στιγμή για την μη αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας γενικώς.


Με βάση αυτό και μόνο σας προτείνουμε:


1ον Να πουληθούν οικόπεδα του κληροδοτήματος ισόποσης αξίας για εξαγορά έτοιμου υπάρχοντος κατάλληλου κτιρίου για την στέγαση του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΣ γιατί όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση με την επιτροπή  ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ (με εστία) και ΛΕΧΑΙΝΩΝ (με το υπό αγορά κτιρίου της Α.Τ.Ε)


2ον Εάν δεν μπορεί να γίνει αυτό. Σε κάποιο από τα οικοδομικά τετράγωνα  του κληροδοτήματος να γίνει φθηνή ΠΡΟΚΑΤ   κατασκευή για την στέγαση του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.


3ον Να δοθεί για τη στέγαση του ειρηνοδικείου ο χώρος του Κ.Ε.Π στο δημαρχείο (το Κ.Ε.Π να μεταφερθεί στον επάνω όροφο).Πρόταση που έγινε και στην συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο στην Βάρδα και ΑΠΑΝΤΗΣΗ ή ΘΕΣΗ δεν ΑΚΟΥΣΑΜΕ από εσάς.


4ον Να ανταλλαγεί η επικαρπία από την εκκλησιαστική επιτροπή ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ (Αλετρέικα) Βουπρασίας του γνωστού ακινήτου που στεγάζονταν η Εθνική Τράπεζα (ακίνητο και αυτό του κληροδοτήματος) για χρήση άλλης ή άλλων υπηρεσιών. Μπορεί να διεκδικήσουμε υποκατάστημα άλλης τράπεζας ή θυρίδα Εθνικής.


5ον Να δοθεί μάχη για την παραμονή και του ειρηνοδικείου Λεχαινών γιατί από ότι φαίνεται πάει να καταργηθεί και αυτό.


Κύριε Δήμαρχε, επειδή για πολλά ζητήματα, υπάρχει παραπληροφόρηση της κοινωνίας και δεν φθάνει εύκολα η αλήθεια σε αυτήν, παρακαλώ να δεχθείτε την ΣΥΖΗΤΗΣΗ αυτών των θεμάτων και να ΛΗΦΘΕΙ απόφαση είτε έτσι είτε αλλιώς. Αλλά η κοινωνία θα γνωρίζει ,το ζητούμενο δεν είναι μόνο αυτό. ΕΙΝΑΙ να βρεθεί λύση για ζητήματα που προέκυψαν από την αναβλητικότητα της δημοτικής αρχής να  συζητάει θέματα στον χρόνο που ΠΡΕΠΕΙ. ΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ, γιατί αυτό θέλει η κοινωνία».

patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ