Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Λεχαινά: Μαθήματα εθελοντισμού στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων


Λεχαινά: Μαθήματα εθελοντισμού στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων
Με χαρούμενες φωνές, τραγούδια και «χρώμα» «πλημμύρισαν» χθες το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών οι μαθητές των Σχολών της Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών (American Community Schools Athens), «πιστοί» για μία ακόμα χρονιά στο «ραντεβού» τους με το Θεραπευτήριο, στο πλαίσιο του μαθήματος του εθελοντισμού.


Χθες το πρωί, οι μαθητές της Β? Λυκείου (11th grade) επισκέφτηκαν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών συνοδευμένοι από την Διευθύντρια του προγράμματος International Βaccalaureate και Advanced Placement κα. Τζούλια Τοκατλίδου, τη Μοριακό Βιολόγο (PhD) κα. Ελίνα Προδρομίδη, τον Χημικό Μηχανικό (PhD) κ. Νίκο Ρωμανό, την Βιολόγο (PhD) κα. Μαρία Κωνσταντουλάκη και την Σύμβουλο κα. Άννα Μακρή, ενώ αύριο το πρωί στις 11, το Θεραπευτήριο θα επισκεφτούν οι μαθητές μίας ακόμη τάξης των Σχολών της Αμερικάνικης Παροικίας.


Οι μαθητές παρουσίασαν ψυχαγωγικό πρόγραμμα για του περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου που περιελάμβανε μουσική, τραγούδια και άλλες εκπλήξεις, ενώ παράλληλα, ζωγράφισαν τους τοίχους των θαλάμων και τα play rooms των ορόφων, θέλοντας να «φωτίσουν» με τις πινελιές τους την καθημερινότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στους χώρους αυτούς.


Τους μαθητές της Αμερικάνικης Παροικίας των Αθηνών υποδέχθηκε η Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών κα. Άννα Μαζαράκη, πλαισιωμένη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Μίγκο, ενώ στον χαιρετισμό της, στάθηκε ιδιαίτερα στις αρχές και την αξία του εθελοντισμού.


«Ο εθελοντισμός για τον σύγχρονο κόσμο αποτελεί μια μεγάλη δύναμη ελπίδας. Αποκτά ολοένα και πιο πρωτότυπες ποιοτικές και ποσοτικές διαστάσεις που ξεπερνά τις παλιές εμπειρίες παραδοσιακής φιλανθρωπίας» τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Μαζαράκη και συνέχισε: «Εθελοντής είναι εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του και τις γνώσεις τους για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων συνανθρώπων χωρίς αντάλλαγμα. Η έννοια του εθελοντισμού σήμερα είναι μια τεράστια δεξαμενή δεξιοτήτων ενέργειας και γνώσης».


Στον εθελοντισμό, στην «αγάπη» και την αλληλεγγύη που δείχνουν τα τελευταία χρόνια οι μαθητές των Σχολών της Αμερικάνικης Παροικίας στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της και η κα. Τζούλια Τοκατλίδου,  συγχαίροντας τόσο τους μαθητές της, όσο και την διοίκηση και προσωπικό του Θεραπευτηρίου για τις καθημερινές, ασταμάτητες προσπάθειές τους».


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...