Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης



Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 












Δελτίο Τύπου


Στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ τα ορθά στοιχεία των δομημένων επιφανειών


Στο πληροφορικό σύστημα της ΔΕΗ έχουν ήδη καταχωρηθεί τα νέα- ορθά στοιχεία για τις δομημένες επιφάνειες των οικιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προκειμένου υπάρξει άρση των υπερβολικών χρεώσεων των πολιτών, στα πλαίσια της υλοποίησης του μέτρου, που αφορά στην είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Με ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και κατόπιν της εντολής του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημητρίου Αρβανίτη, το περασμένο χρονικό διάστημα γίνονταν συλλογή των αιτήσεων απ’ τους πολίτες για την διόρθωση των λαθών, προκειμένου να υπάρξει άρση των άδικων  χρεώσεων απ’ την εφαρμογή το μέτρου.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που εστάλη στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ  για τη διόρθωση των λαθών ανήλθε στις 379.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες ημέρες του περασμένου Αυγούστου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης  με παρέμβασή του  στην  Κεντρική Ένωση των  Δήμων της Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και   στο Υπουργείο των Οικονομικών  ζητούσε την άμεση άρση των αδικιών για την προστασία των Δημοτών από υπερβολικές χρεώσεις λόγω λαθών.

Ο Δήμαρχος κ. Αρβανίτης ζητούσε μέσω της επιστολής του την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου, πριν την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό τέλος, να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι αστοχίες με στόχο οι δημότες να μην επιβαρυνθούν οικονομικά παραπάνω λόγω των υφιστάμενων λαθών, που υπάρχουν σε σχέση με το εμβαδόν των δομημένων επιφανειών.

Στην ίδια επιστολή- προς την ΚΕΔΕ- τόνιζε, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Δημιουργούνται καθημερινές προστριβές με πολίτες των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για το  λόγο αυτό σας παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δώσει την άδεια στη ΔΕΗ να συνεχίσει να δέχεται μεταβολές των στοιχείων, προκειμένου να γίνει άρση των αδικιών, ώστε οι Δημότες μας να μην δέχονται παραπάνω επιβαρύνσεις και δη από λάθη και αστοχίες που υπάρχουν στο μηχανογραφικό σύστημα».
Η ίδια επιστολή είχε κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ