Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μποφόρ στην Ηλεία χωρίς βροχές - Πνίγεται η ορεινή Ήπειρος και Θεσσαλία με τρομακτικά ύψη βροχής


kouroutaΕπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με το ύψος βροχής να ξεπερνά το τρομακτικό ύψος των 300 χιλιοστών, σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Τρικάλων, από τα μεσάνυχτα μέχρι και το απόγευμα
της Κυριακής 28/10, σε λιγότερο δηλαδή από 24ώρες, και συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η βροχόπτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο metar.gr. Υπάρχουν πληροφορίες για δρόμους κομμένους από ρέματα, καθώς και κατολισθήσεις.

Ανάλογη εικόνα επικρατούσε και στην ορεινή Ήπειρο, με τα ύψη βροχής στους μετεωρολογικούς στα Ζαγοροχώρια να ξεπερνούν τα 150 με 200 χιλιοστά.

Σύμφωνα με το metar.gr, το τελευταίο 48ωρο τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας είναι μεγαλύτερα από το ετήσιο ύψος βροχής που σημειώνεται στην Αθήνα!

Στην Ηλεία, δεν σημειώθηκαν αξιόλογες βροχές το Σαββατοκύριακο, όπως περιμέναμε κυρίως στα βόρεια, με τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς να κυριαρχούν. Έτσι τα φαινόμενα ήταν πολύ τοπικά και ασθενή, άνευ σημασίας.

Τα 8 μποφόρ έφτασαν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στην Αμαλιάδα, σε στεριά και θάλασσα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την μετεωρολογική κάμερα του metar.gr στην Κουρούτα με την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Παράλληλα, αυτής της διεύθυνσης άνεμοι δρουν στην περιοχή μας ως καταβάτες εκτοξεύοντας την θερμοκρασία, σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 24 με 25 και τοπικά πλησίασε τους 26, ενώ ακόμα και τις νυχτερινές ώρες κυμάνθηκε πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Δευτέρα 29/10, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε αξιόλογες βροχές, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς - δυτικούς, γνωστοί υετοφόροι (βροχεροί). Στην αναλυτική πρόγνωση καιρού το πρωί της Δευτέρας θα δούμε τα πιο τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τη σοβαρή κακοκαιρία της Τετάρτης.

Για το ilialive.gr μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...