Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους "ΟΧΙ" στις γκελες - Έκαναν σεφτέ ΑΕΚ και Φούντας

Η ΑΕΚ μπορεί να χρειάστηκε 8 αγώνες για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα όμως το πήρε κόντρα στον Πλατανιά και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια. Ο Ταξιάρχης Φούντας σκόραρε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ στην ιστορία της ομάδας. Χωρίς τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Φούντας: Νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Έβαλντ Λίνεν όταν ήρθε στην Ελλάδα τόνισε στους παίκτες ότι θέλει να δουλέψουν στον επιθετικό τομέα αλλά γνωρίζει ότι τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Έτσι η ΑΕΚ έκλεισε όλους τους χώρους στον Πλατανιά, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και στο δεύτερο μέρος "χτύπησε". Η είσοδος του Γκερέιρο άλλαξε τα δεδομένα αφού ήταν ο παίκτης που έκανε το κάτι παραπάνω και σέρβιρε το γκολ στον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ (17 ετών και 2 μηνών) στην ιστορία της ομάδας. Μέχρι τώρα το ρεκόρ το είχε ο Παυλής που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 4 μηνών. Ο Φούντας είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει γεννηθεί το 1995 και έχει πετύχει γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Η ΑΕΚ είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης και από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες και ο Λίνεν είχε πολλά να πει στους παίκτες του.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Η Ένωση έγινε απειλητική. Στο 50' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Κορδέρο σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Πλατανιά.

Η ΑΕΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο ρυθμούς μετά την είσοδο του Γκερέιρο και στο 65' από ωραία προσπάθεια του προήλθε το γκολ της νίκης. Ο Παυλής από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Πλατανιάς δεν έκανε τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, η Ένωση έπαιξε έξυπνα με το χρόνο και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της την πρώτη της νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Λαγός, Φουρτάδο (77' Παυλής), Φούντας (83' Αρκούδας), Φέτσης, Βλάχος, Παπαδημητρίου (59' Γκερέιρο), Κουτρουμπής.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (72' Παληγεώργος), Τζάνης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (58' Γκονζάλες), Ουντότζι, Ουκάρ (77' Ντράμι), Ποτουρίδης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...