Ηλεία: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες του 1940 στο Φραγκοπήδημα


mnimosino.JPG
Δελτίο Τύπου
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με συμμετοχή δεκάδων πολιτών από όλην την Ηλεία τιμήθηκε η μνήμη των Ηλείων Πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό και τον Ελληνογερμανικό Πόλεμο
του 1940-1941 το πρωί της  Κυριακής στο Φραγκοπήδημα. Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος φιλοξενείται χώμα από το Ελληνικό Στρατιωτικό  Κοιμητήριο Βουλιαράτων Βορείου Ηπείρου του Πολέμου του 1940,που μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας το 1999 και για 14 χρόνια συνεχώς τελείται το Μνημόσυνο σε συνεργασία με την Αδελφότητα της Μονής .

Το Μνημόσυνο τέλεσαν οι ιερείς π. Νικ. Αγωγιάτης και π. Επαμ. Πανταζόπουλος . Σύντομη  αναφορά στην σημασία της εκδηλώσεως για τους Ηλείους ήρωες του 1940 και τις θυσίες των Ελλήνων  στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο  σε συνδυασμό με την συμπλήρωση των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913 ,στους οποίους συμμετείχαν και χιλιάδες Ηλείοι πολεμιστές στον Σαραντάπορο, στο Μπιζάνι και σε άλλες μάχες  ,έκανε στην ομιλία του ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας,  φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας .

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου παρατέθηκε από την Αδελφότητα της Ι. Μονής και τον Σύνδεσμο Οπλιτών μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής , όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος Μιχόπουλος καλωσόρισε τους επισήμους και τους πολίτες που ήρθαν από κάθε μεριά της Ηλείας για να ανάψουν ένα κερί στην Μνήμη των Ηρώων. Παράλληλα  τόνισε ότι η σημασία του Μνημοσύνου για την διατήρηση της Εθνικής Μνήμης είναι μεγάλη και για αυτό και η εκδήλωση Μνήμης έχει αγκαλιαστεί τόσα χρόνια από τους Ηλείους που καταφθάνουν στο Φραγκοπήδημα την πρώτη Κυριακή μετά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου .

Το «παρών» στο Μνημόσυνο έδωσαν εκ μέρους του Διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης ο Αντισμήναρχος κ. Νικ. Παπανικολάου ,εκ μέρους του Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ ο Ταγματάρχης κ. Παν. Γκολφινόπουλος ,εκ μέρους της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ηλείας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αλ. Μπίρμπας , ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Γεωρ. Θεοδωρόπουλος ,ο τ. Πρόεδρος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ κ. Νικ. Λάμπρου ,η εκπρόσωπος των Γυναικών της Πίνδου του 1940 η κ. Αθηνά Παπαδοπούλου ,ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σωτ. Γαραντζιώτης ,ο τ. Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Ιωάν. Κωνσταντόπουλος ,  εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις » η κ. Μαίρη Μιχαλακοπούλου , ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρεστένων του Συνδέσμου Οπλιτών κ. Πέτρος Πετρόπουλος ,ο επικεφαλής της Εθνικής Δράσης Ηλείας κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος ,ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διον. Δρακόπουλος ,ο τ. πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανηλειακού κ. Φάνης Παπαδόπουλος , αντιπροσωπεία  του Πυρήνα Αμαλιάδος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Παύλο Καλφαγιάν ,ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Οπλιτών Κ. Αριστείδης Σηπέτας κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ