Kραυγή απόγνωσης των Ηλείων: «Η Ελλάδα καταστράφηκε»


Kραυγή απόγνωσης των Ηλείων: «Η Ελλάδα καταστράφηκε»Κρίση, μέτρα, περικοπές και εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων είναι τα μόνιμα θέματα συζήτησης σε καφενεία και σε παρέες όλων των ηλικιών στην Ηλεία.
Ερωτήματα όπως «το πόσο θα αντέξουμε ακόμα;», «πόσο δύσκολες είναι οι μέρες που έρχονται;» και το «τι θα απογίνουμε;» ακούγονται από τους περισσότερους και ολοένα και εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Στο άκουσμα νέων μέτρων ο λαός επαναστατεί, με τους Ηλείους να θεωρούν πως ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη νιώσει «το μαχαίρι να ξεπερνά το κόκαλο» και θεωρούν αβέβαιο το μέλλον της χώρας. Ωστόσο δε λείπουν και οι φωνές αισιοδοξίας, λίγες αλλά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι αν οι Έλληνες ζοριστούν λίγο ακόμη και «βάλουν πλάτη», η χώρα θα υψώσει και πάλι το ανάστημά της.


«Αβέβαιο το μέλλον της χώρας»

«Έρχονται δύσκολες ημέρες και ο κόσμος θα υποφέρει», τονίζει ο Ανδρέας Πολίτης, συνταξιούχος του ΟΓΑ που βλέπει τη σύνταξή του να είναι η επόμενη που «θα μπει στη λαιμητόμο» και θα περικοπεί.


«Εμείς εδώ στα χωριά κάπως θα αντέξουμε, αλλά στις πόλεις ο κόσμος θα πεινάσει. Η υπόθεση χάθηκε και η κατάσταση δε διορθώνεται όπως την έχουν κάνει. Η Ελλάδα καταστράφηκε», θα αναφέρει ο κ. Πολίτης.


Περίπου την ίδια άποψη εξέφρασε, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και ο Ανδρέας Χαραλαμπόπουλος, επίσης συνταξιούχος. «Αν φτάσουμε να πληρώνουμε φάρμακα, γιατρούς, τα πάντα όπως ακούγεται, δε θα τα βγάλουμε πέρα. Το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο», τόνισε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.


«Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα καταφέρουμε»

Υπάρχει όμως και η αισιόδοξη αντιμετώπιση της κατάστασης όπως αυτή του Ιωάννη Λευκαδίτη, που θεωρεί ότι με ενότητα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Όπως δήλωσε ο κ. Λευκαδίτης: «Ο κόσμος ναι μεν έχει φτάσει στην απόγνωση, όμως έχουμε αντέξει πολέμους, ήμασταν όλοι μαζί και καταφέραμε και σηκωθήκαμε. Τώρα ο πόλεμος δεν είναι με όπλα αλλά οικονομικός, όμως αν ζοριστούμε και βάλουμε όλοι πλάτη θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Ακόμη και οι μετανάστες σκέφτονται να φύγουν...

Αυτή η κρίση όμως, έχει και μια άλλη διάσταση και αφορά σε αυτούς τους ανθρώπους που έφτασαν πριν αρκετά χρόνια στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Φτάνοντας και στην Ηλεία για αρκετά χρόνια δούλεψαν σκληρά και έστησαν εδώ τη ζωή τους. Τώρα η σκέψη να γυρίσουν στην πατρίδα τους έρχεται ολοένα και περισσότερο στο μυαλό τους αφού πλέον βλέπουν ότι εδώ δε μπορούν να εξασφαλίσουν όσα σχεδιάζουν.


Τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται να είναι και ο Αρτούρ Ελέζι με τον Πάι Βόνετ που ζουν στο χωριό Κάστρο της Κυλλήνης. «Κάθε μέρα είναι και χειρότερα αφού δουλειές δεν υπάρχουν. Ήρθαμε εδώ σκεπτόμενοι ένα καλύτερο άυριο, αλλά πλέον είναι δύσκολα και σκεφτόμαστε να φύγουμε», θα αναφέρει ο Αρτούρ και ο συμπατριώτης του Πάι θα συμπληρώσει: «Δεν υπάρχει μέλλον για τους ντόπιους θα υπάρχει για εμάς;»


Βάσω Κοκκινογένη
patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ