Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πετρέλαιο θέρμανσης-τέλη κυκλοφορίας. Όλα όσα πρέπει να ξέρουν και οι στρατιωτικοί



Για δυό ''καυτά'' θέματα της καθημερινότητας που αφορούν σχεδόν όλους τους ένστολους έδωσε πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών  Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Πρόκειται για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης- η σχετική απόφαση αναμένεται σήμερα -  και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.


Σύμφωνα με τα όσα είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:


''Η απόφαση αναμένεται. Έχει φτάσει στα τελικά στάδια και γίνονται κάποιες τελευταίες πινελιές. Είμαστε, όμως, έτοιμοι κι ελπίζω να υπογραφεί σήμερα. Το επίδομα θέρμανσης αφορά αποκλειστικά στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό απασχόλησε την επιτροπή κι επειδή η μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος σε αυτούς που πήραν πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι και φέτος θα το πάρουν αυξημένο, τουλάχιστον γι’ αυτή την πρώτη χρονιά, το επίδομα θα απευθυνθεί σε αυτούς. Βέβαια, με στόχο επανεξέτασης για την επόμενη χρονιά, μήπως θα πρέπει να δοθεί σε όλους.
Οι δικαιούχοι, από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση του φορολογουμένου (που γίνεται μια φορά τη σεζόν) και περαστεί στον «Ήφαιστο» το τιμολόγιο της αγοράς πετρελαίου από τον διακινητή, τότε, μέσα σε δύο – το πολύ τρεις εβδομάδες, θα λαμβάνουν τα χρήματα.
Η αίτηση δεν γίνεται μόνο διαδικτυακά. Η κύρια οδός είναι από το internet, καθώς θέλουμε ο περισσότερος κόσμος να το κάνει έτσι λόγω ευκολίας. Από εκεί και πέρα, όμως, ενεργοποιούμε και τα ΚΕΠ, ώστε να μπορεί κάποιος που δεν έχει κωδικούς taxisnet να πάει να εξυπηρετηθεί. Επίσης, στο τηλέφωνο που έχουμε στην γενική γραμματεία (210-4803131) όπου πέρα από πληροφορίες που παρέχουμε, θα ενεργοποιήσουμε μια διαδικασία όπου από το τηλέφωνο θα περνάμε εμείς για λογαριασμό του φορολογουμένου την αίτηση.

Για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ είπε:

''Η διαδικασία γίνεται πλήρως ηλεκτρονική, καταργώντας και το ειδοποιητήριο και το σήμα. Στο taxisnet θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια όλων των φορολογουμένων, ώστε να τα τυπώσει και να ενημερωθεί ο κόσμος για τον κωδικό πληρωμής και να τον χρησιμοποιήσει μέσω web banking. Η συνεργασία μας με τις Τράπεζες είναι εντατική, ώστε να μπορούν να πάρουν τα στοιχεία πολύ γρήγορα''.-. 
  onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...