Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μια ανάσα από την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων!

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης από τη νέα περίοδο με δύο ομίλους στην Β' Εθνική και έξι ομίλους στην ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική. Την Πέμπτη το τελικό ραντεβού Ιωαννίδη-ΕΠΟ. Διαβάστε τι αλλαγές θα γίνουν


Ένα νέο Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχει η χώρα μας από τη νέα σεζόν, κάτι το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (29/11) στην συνάντηση που θα έχουν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σε αυτό τον νέο χάρτη του ποδοσφαίρου θα υπάρχει η Super League με 18 πλέον ομάδες, η Β' Εθνική (ή Football League) με δύο ομίλους και η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική ('ή Football League2-Περιφερειακό) με έξι ομίλους.

Ας δούμε όμως τι αλλαγές θα γίνουν. Αρχικά στην Super League, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα προβιβαστούν από την Football League (Β' Εθνική) τέσσερις ομάδες, ώστε η νέα περίοδος να βρει ένα πρωτάθλημα 18 συλλόγων.

Η Football League (Β' Εθνική) θα αλλάξει μορφή και πλέον θα έχει δύο ομίλους με σύνολο 28 ομάδες (14 και 14 σε κάθε όμιλο).

Για να γίνει αυτό από τις 21 που είναι τώρα στην κατηγορία, θα ανέβουν οι τέσσερις στην Super League, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι και από την Football League 2 θα ανέβουν έντεκα ομάδες, συν τις δύο που θα υποβιβαστούν από την Super League.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο όμιλοι θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε ώστε να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.

Σε ότι αφορά την Football League 2 (Γ' Εθνική) και το Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική) θα γίνει ενοποίηση και θα υπάρχουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας.

Από τους νυν ομίλους της Δ' Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τις ΕΠΣ θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες της Football League 2.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να γίνει το τελικό ραντεβού της ΕΠΟ με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ώστε και επίσημα να αλλάξει ο χάρτης από τη νέα περίοδο.

Πηγή:sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...