Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πύργος: Φωτιά στα υπνωτήρια του ΟΣΕ (photos & video)


ekdotiriaΓια δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια ο χώρος των παλιών υπνωτηρίων στο κέντρο του Πύργου, γίνεται στόχος εμπρηστών. Το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις εφτά,
upnotiria1upnotiria2upnotiria3φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από τα παράθυρα που βρίσκονται επί της οδού Τ. Πετροπούλου, στο κέντρο της αγοράς της πόλης και δίπλα σε γνωστό σούπερ μάρκετ.

Οι φλόγες απειλητικά τρόμαξαν τους περίοικους που κάλεσαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Άμεσα πέντε οχήματα με δέκα άντρες έφτασαν στο σημείο με επικεφαλής το διοικητή κ. Νικολακόπουλο και τον υποδιοικητή κ. Μανιάτη και άμεσα έσβησαν τις φλόγες και αναζήτησαν μικροεστίες μέσα στο κτίριο και πιθανά εγκλωβισμένο άτομο.

Το κτίριο όλο είχε γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς που έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρά στην περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος που εξέτασε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο.


Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν πόρτες και παράθυρα για να μπουν μέσα στο κτίριο καθώς δεν υπήρχε από κανένα σημείο πρόσβαση στο εσωτερικό του γεγονός που ενισχύσει την εκτίμηση περί εμπρησμού από πρόθεση, πιθανότατα από κάποιο σπασμένο τμήμα παραθυρόφυλλου. Συνολικά καταστράφηκαν δύο δωμάτια του κτιρίου στο ισόγειο και μικρή έκταση στο πατάρι.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας, το συγκεκριμένο κτίριο που ανήκει στο δήμο και πρόκειται να αξιοποιηθεί καθώς πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η σχετική δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου, βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στο στόχαστρο εμπρηστών. Το Δεκέμβριο του 2010 και πάλι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο κτίριο και πάλι από εμπρησμό από πρόθεση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως για ακόμα ένα περιστατικό πυρκαγιάς στο κέντρο της πόλης υπήρξε πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

Πρώτη ανάρτηση 19:40 23/11
Τελευταία ενημέρωση 02:03 24/11
ilialive.gr

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...