Ηλεία: Σοβαρή μεταβολή του καιρού σταδιακά από την Τετάρτη


Με καλοκαιρία θα κυλήσει και η αυριανή ημέρα στην Ηλεία, σύμφωνα όμως και με τα νεότερα στοιχεία ατμοσφαιρική διαταραχή, από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη
περιμένουμε να επηρεάσει την περιοχή μας, με μεγάλα ύψη βροχής, που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Μεγάλα ύψη βροχής την Πέμπτη 29/11. Άστατος καιρός Παρασκευή 30/11 και Σάββατο 1/12.
2. Περιορίζεται το πρωινό κρύο από την Τετάρτη 28/11. Διατηρείται ο υδράργυρος σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
3. Ενίσχυση ανέμων στο Ιόνιο έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς επίπεδα θύελλας 9 μποφόρ Τετάρτη 28/11 και Πέμπτη 29/11.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τρίτη 27/11 περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ψύχρα έως και κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί με 8, 9 τοπικά 4 με 5 βαθμούς. Τις μεσημεριανές ώρες σε υψηλές για την εποχή τιμές στους 19 με 20 και τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. 

Την Τετάρτη 28/11 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα πιο βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά θα ενισχυθούν, από νότιες διευθύνσεις και το βράδυ θα πνέουν θυελλώδεις 8, πιθανώς θύελλα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα ανέλθει στους 22, τoπικά 23 βαθμούς, ενώ περιορίζεται αισθητά το κρύο τις βραδυνές ώρες, δεν περιμένουμε θερμοκρασίες κάτω από τους 11 με 12 βαθμούς και αυτό μόνο στα ορεινά, στις πεδινές περιοχές έως και 6 βαθμούς υψηλότερες τιμές. 

Την Πέμπτη 29/11, περιμένουμε πυκνές νεφώσεις με τοπικές, αρχικά, βροχές, φαινόμενα τα οποία μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα ανέλθει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς ιδιαίτερο κρύο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θερμοκρασίες όχι κάτω από τους 10 με 11 στα ορεινά και 15 με 16 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί αρχικά έως θυελλώδεις 8, πιθανώς θύελλα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 30/11 και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός με καταδιαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πέφτει λίγο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 8 με 9 στα ορεινά και 13 με 14 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. 

Νεότερα στοιχεία για την σοβαρή μεταβολή της Πέμπτης στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ